ACASĂ / ARTICOLE / FUNDAȚII - ASOCIAȚII / Asociaţia „PRO-VITA” pentru născuţi si nenăscuţi

Asociaţia „PRO-VITA” pentru născuţi si nenăscuţi

Asociaţia „PRO-VITA”
pentru născuţi si nenăscuţi

 

asociatia-pro-vita

Este o organizaţie non-guvernamentală cu caracter creştin-ortodox, al cărei scop este apărarea vieţii umane. Înfiinţată în anul 1994, are ca membri fondatori pe părintele Nicolae Tănase, paroh în Valea Plopilor, şi soţia sa, Maria Tănase, educator la grădiniţa nr. 3 din Vălenii de Munte.
Numărul total de asistaţi este în continuă modificare şi cuprinde următoarele categorii: copii rezultaţi în urma renunţării la avort şi lăsaţi spre îngrijire asociaţiei, în condiţii de confidenţialitate deplină, pe o perioadă mai mică sau mai mare de timp; copii din familii cu mari probleme sociale aduşi de mame pentru o perioadă temporară; copii abandonaţi în spitale cu deficienţe în curs de recuperare prin plasarea în mediul familial; copii ai străzii recuperaţi şi în curs de reintegrare; tineri alungaţi din orfelinate după împlinirea vârstei de 18 ani, resocializaţi şi implicaţi în activităţi lucrative; gravide sau mame alungate de familiile lor şi ocrotite până la rezolvarea situaţiei personale; copii rezultaţi din viol.

asociatia-pro-vita-4

Asociaţia asigură, de asemenea, protecţie copiilor cu probleme materiale din zona comunei sau din ţară, prin oferirea zilnică de mese calde şi organizarea de tabere gratuite anuale, cu sprijinul sătenilor din partea locului sau din alte parohii din ţară, în spiritul creştin ortodox şi tradiţional românesc.
Activitatea se desfăşoară în satele Valea Plopului şi Valea Screzii, comuna Poseşti, judeţul Prahova, într-un sistem mixt: copii încredinţaţi în plasament familial, spre creştere, unor familii din sat; copii găzduiţi în casa parohială şi îngrijiţi de personalul asociaţiei şi de voluntari.
Asociaţia „PRO-VITA” numără la ora actuală mai multe case pentru copii. La Valea Screzii, Părintele Nicolae a construit un dispensar medical, o biserică, o brutărie şi un staul.

asociatia-pro-vita-2

Părintele Nicolae Tănase a trezit un adevărat elan de solidaritate printre săteni, unde oamenii săraci se îngrijesc de alţi săraci. Multe familii cu mulţi copii, care sunt şi ele sărace, acceptă în rândul lor încă unul şi mai mulţi copii abandonaţi.
Multe persoane voluntare lucrează în sat sau în afară pentru a strânge bani şi donaţii în natură, pentru a face publicitate sau a organiza acţiuni de binefacere.

Citarea se poate face în limita a 300 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral articolele purtătoare de Drepturi de Autor din cadrul IndependentaRomana.ro sau al revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ fără acordul Fundaţiei literar-istorice "Stoika". Pentru mai multe detalii, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Recomandări

Asociația de Reconstituiri Istorice „Ferdinand I”

Asociația de Reconstituiri Istorice „Ferdinand I” este purtătoare a numelui Regelui Marii Uniri și a …

Asociația ASO-EST “Educație Talent Șansă”

“EDUCAȚIA este cea mai puternică armă pe care voi o puteți folosi pentru a schimba …







Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Toate informaţiile şi articolele publicate pe acest site de către colaboratorii şi partenerii revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ şi ai Fundaţiei literar-istorice "Stoika" sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui site sunt interzise. (vezi secţiunea TERMENI ȘI CONDIȚII). Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ATENȚIE! Postaţi pe propria raspundere! Vă rugăm să comentaţi la obiect, legat de conţinutul prezentat in material. Inainte de a posta, citiţi regulamentul. Ne rezervăm dreptul de a şterge comentariile utilizatorilor care nu intrunesc regulile de conţinut prevăzute la capitolul TERMENI SI CONDIȚII. Site-ul IndependentaRomana.ro nu răspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.




Te-ar mai putea interesa şi articole din: