ACASĂ / ARTICOLE / LA ÎNCEPUT DE DRUM - ȘCOALA AZI / FLORENTINA ALBU: „Folclorul este viața mea“

FLORENTINA ALBU: „Folclorul este viața mea“

FLORENTINA ALBU: „Folclorul este viața mea“

 

Mă numesc Florentina Albu, am 13 ani şi sunt născută pe 19 aprilie 2003. Învăţ la Şcoala Nr. 11 „George Tutoveanu” din Bârlad. Am pornit pe acest drum frumos numit folclor în urma unei preselecţii în anul 2012 la căminul cultural „Georgeta Ioan” din Iveşti, judeţul Vaslui. Am fost şi sunt îndrumată la voce de domnul profesor George Forcos Palade, căruia îi mai spun „îngerul meu păzitor”, şi la vioară de domnul dirijor Aurel Spătaru.
Am participat la numeroase concursuri şi festivaluri precum: „Cântec drag din plai străbun” (Vaslui), unde am obţinut premiul I la voce şi un trofeu la vioară; „Festivalul Internaţional Cătălina” (Iaşi – 2015) unde m-am clasat pe locul I la voce; „Festivalul Tinereţii” (Mangalia – 2014, 2015, 2016) unde am primit premiul de originalitate şi trofeu la secţiunea voce, dar şi la „Folclorul din străbuni” (Bacău, 2014 – 2016) unde am fost premiată la voce şi vioară. De asemenea, am primit diplome la concursurile „Dor de cânt românesc” (Cumpăna – Constanţa, 2016) şi „Festivalul Mamaia Copiilor” (2014).
Am participat la „Tezaurul folcloric” de la Vaslui şi am fost invitată la multe emisiuni TV, printre care şi emisiunea „O dată-n viaţă”, de către doamna Matilda Pascal Cojocăriţa, o mare artistă a folclorului românesc, care mi-a făcut cel mai frumos cadou, cântecul dumneaei, „Moldoveancă aşa-mi spune”.
Am devenit cunoscută în lumea folclorului cu cântecul domnului meu profesor George Forcos Palade, „Mi-i drag satul şi-al meu plai”. Sunt mândră de mentorul meu, care pune suflet şi trudă în a mă învăţa să urc încet, dar sigur, fiecare treaptă a folclorului.
Deşi pot spune că folclorul este viaţa mea, mai am şi alte pasiuni precum biologia, limbile străine, limba şi literatura română, matematica, fizica, chimia, sportul şi religia. Moştenesc un micuţ muzeu de la bunici şi străbunici, eu fiind a şasea generaţie care îmbracă costumul popular. Micuţul meu muzeu cuprinde opt costume de damă şi opt costume bărbăteşti şi numeroase ţesături vechi.
În închiere, țin să-i mulțumesc domnlui Viorel Stoica pentrupromovare.







Citarea se poate face în limita a 300 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral articolele purtătoare de Drepturi de Autor din cadrul IndependentaRomana.ro sau al revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ fără acordul Fundaţiei literar-istorice "Stoika". Pentru mai multe detalii, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Recomandări

ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR. 71 – BUCUREȘTI

Școala Gimnazială nr 71 este o instituție educațională cu un vechi trecut, palmares didactic, parte …

STANCU ANDRA GEORGIANA „Pasiunea mea este să joc teatru”

S-a născut la data de 24.06.2005 în Bucureşti şi este elevă în clasa a VIII-a …







Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Toate informaţiile şi articolele publicate pe acest site de către colaboratorii şi partenerii revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ şi ai Fundaţiei literar-istorice "Stoika" sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui site sunt interzise. (vezi secţiunea TERMENI ȘI CONDIȚII). Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ATENȚIE! Postaţi pe propria raspundere! Vă rugăm să comentaţi la obiect, legat de conţinutul prezentat in material. Inainte de a posta, citiţi regulamentul. Ne rezervăm dreptul de a şterge comentariile utilizatorilor care nu intrunesc regulile de conţinut prevăzute la capitolul TERMENI SI CONDIȚII. Site-ul IndependentaRomana.ro nu răspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.




Te-ar mai putea interesa şi articole din: