ACASĂ / ARTICOLE / LA ÎNCEPUT DE DRUM - VIAȚA STUDENȚEASCĂ / DESPRE MUZICĂ CU GRAŢIELA MARINEAŢĂ – VIOLONIST

DESPRE MUZICĂ CU GRAŢIELA MARINEAŢĂ – VIOLONIST

DESPRE MUZICĂ CU
GRAŢIELA MARINEAŢĂ – VIOLONIST

„Deși muzica a existat dintotdeauna în sufletul meu și știam că acesta îmi va fi drumul, tatăl meu m-a îndrumat atent către această lume magică, el fiind muzician. Spiritul artistic este adânc înrădăcinat în familia mea, muzica fiind prezentă în universul copilăriei mele. Am început sa studiez vioara la vârsta de 7 ani. Fiind înscrisă la un liceu de muzică, în clasele V – XII am studiat pianul, ca instrument secundar. Inițial, pianul a fost instrumentul care mi-a trezit interesul, însă, în ziua în care m-am înscris la liceul de muzică, nu mai erau locuri disponibile pentru această secție. Și astfel, Dumnezeu mi-a călăuzit pașii către regina instrumentelor – VIOARA, care m-a cucerit definitiv”, povestește Grațiela, care a studiat vioara în cadrul Liceului de Artă „Dinu Lipatti” din Pitești, orașul său natal.

„După părerea mea, muzica prinde viață doar în momentul în care o împărtășești. Am predat vioară şi teoria muzicii la cea mai mare şcoală privată de muzică din Bucureşti. Acolo, neexistand limită de vârstă, am avut bucuria de a împărtăși din cunoștințele mele atât copiilor de 5 ani, cât și adulților care doreau să se recreeze și să-și hrănească sufletul prin muzică. Și în prezent predau, tot în cadrul unei școli private de muzică”, mărturisește Grațiela, care a descoperit că scena este viața sa în clasa I.

„Atunci am cântat pentru prima dată în fața publicului, la serbarea de Crăciun și am descoperit…magia. Din clasa a IV-a și până în clasa a XII-a, inclusiv, am participat la olimpiade și la concursuri naţionale şi internaţionale, toate desfăşurate în România. De-a lungul timpului, am avut mai multe proiecte și colaborări. Am avut onoarea de a colabora cu artiști deosebiți, cum ar fi: Havasi, cel mai rapid pianist din lume, legendara trupă Smokie, Nicolae Voiculeț, unul dintre marii naişti ai lumii, F. Charm pentru piesele «30 de grade» și «Departe de tine» sau Anthony Icuagu de la Vocea României“.

Repertoriul Grațielei conține mai multe stiluri muzicale, pentru că îi place să se poată adapta cu ușurință oricărui tip de public. În el se regăsesc piese atât de la Avicii, David Guetta, Ellie Goulding, Sam Smith, cât și piese de-ale lui Celine Dion, Elvis Presley. În viitor, artista intenționează să își exprime trăirile interioare prin compoziții proprii.

„Având în vedere faptul că interpretez piese renumite, îmi pun amprenta personală asupra fiecărei creații, în ceea ce privește stilul interpretativ. Îmi place ca prin sunete să aduc un plus de veselie și strălucire în viețile oamenilor și astfel să mă pot conecta la sufletele lor. În privința stilului muzical, pot spune că acesta se va contura tot mai clar prin compozițiile proprii. Încă învăț și îmi place să descopăr lumea și pe mine însămi, experimentând cât mai multe genuri muzicale. Acum câteva luni am avut plăcerea de a cânta în Belgia, într-un club din Bruxelles, iar de Crăciun voi cânta în Viena. Îmi doresc ca vioara să mă plimbe și pe alte meleaguri! Am foarte multe amintiri frumoase din concerte, iar acum îmi amintesc cu emoție de momentul în care am pășit pe scena Festivalului Callatis din acest an, când publicul mă aștepta cu aplauze și îmi striga numele. Este minunat când observ că în sufletele oamenilor pătrunde bucuria pe care o trăiesc în timp ce cânt și o recunosc din zâmbetele care interacționează cu suntele viorii mele”.

Timpul alocat orelor de studiu variază, în funcție de evenimente și repertoriul pe care îl are de pregătit, astfel că sunt zile în care Grațiela poate studia 7 ore, pe când în altele, doar 2-3.

Grațiela are 25 de ani iar pasiunea ei pentru muzică îi ocupă aproape tot timpul. „Acesta este modul în care eu am ales să trăiesc. Pe lângă această mare pasiune, îmi place să citesc și să mă relaxez alături de prieteni. Este necesar ca artistul, pentru a aduce bucuria și frumusețea în sufletele oamenilor, să-și transforme propriul suflet într-o… „melodie”.

DOINA BÂRCĂ

Citarea se poate face în limita a 300 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral articolele purtătoare de Drepturi de Autor din cadrul IndependentaRomana.ro sau al revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ fără acordul Fundaţiei literar-istorice "Stoika". Pentru mai multe detalii, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Recomandări

COSTIN DOBRIN – NOUL EINSTEIN DIN CONSTANȚA

Dacă treceţi prin Constanța şi dacă admiraţi marea vă vom oferi o informaţie interesantă: acolo, …

ALEXANDRU BOLOGA – NEVĂZĂTOR, CAMPION ȘI STUDENT LA DOUĂ FACULTĂȚI

Bucuria să este de nedescris. Pe podium la Rio de Janeiro! Își pipăie cu mâna …







Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Toate informaţiile şi articolele publicate pe acest site de către colaboratorii şi partenerii revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ şi ai Fundaţiei literar-istorice "Stoika" sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui site sunt interzise. (vezi secţiunea TERMENI ȘI CONDIȚII). Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ATENȚIE! Postaţi pe propria raspundere! Vă rugăm să comentaţi la obiect, legat de conţinutul prezentat in material. Inainte de a posta, citiţi regulamentul. Ne rezervăm dreptul de a şterge comentariile utilizatorilor care nu intrunesc regulile de conţinut prevăzute la capitolul TERMENI SI CONDIȚII. Site-ul IndependentaRomana.ro nu răspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.




Te-ar mai putea interesa şi articole din: