ACASĂ / ARTICOLE / ÎN GRADINA LUI ACADEMOS / PRINOS VERII, PRIN VERS, CÂNTEC ŞI IMAGINE

PRINOS VERII, PRIN VERS, CÂNTEC ŞI IMAGINE

PRINOS VERII, PRIN VERS, CÂNTEC ŞI IMAGINE

Sub aceste auspicii, Fundaţia Literar-Istorică „Stoika” a organizat în data de 4 iulie 2017, în cadrul Complexului Balnear „ŞOIMUL” din Comuna Telega (jud. Prahova), un antrenant program în care personalităţi ale culturii şi artei din Municipiul Bucureşti şi din ţară şi-au prezentat creaţiile proprii. Programul a debutat cu o scurtă alocuţiune rostită de primarul Comunei Telega, Gheorghe Ilie. A urmat o vizită de documentare la închisoarea Doftana din localitate.

Pe tema prestabilită, „Vara”, au recitat sau au citit din creaţiile lor: Corneliu Zeana, Floarea Necşoiu, Elena Armenescu, Beatrice Kiseleff, Ion Raţiu, Mihaela Cazimirovici, Magda Băcescu, Dorel Vidraşcu, Ştefan Apostol, Ion Ciocioi, Puiu Răducanu (Rm. Vâlcea), Gabriel I. Năstase, Ion Condor, Mihai Costin, Viorel Gaftea, Mihai Şurubaru, Horaţiu Măndăşescu, Viorel Gh. Speteanu, Mihai Iacob, Ovidiu Ţuţuianu.
Doina Bârcă, secretar literar al fundaţiei, a făcut cunoscute câteva dintre preocupările acesteia pentru promovarea culturii în cadrul altor ONG-uri cu activităţi asemănătoare.
Gabriela Dancu, director în cadrul Direcţiei de Cultură a Primăriei Sectorului 2, a fost o prezenţă activă în susţinerea programului stabilit. Şi-au prezentat creaţii de artă plastică pictoriţele Elena Dumitrescu, Ana Iacob şi Neluţa Stăicuţ. Asupra lor, un punct de vedere pertinent l-a avut criticul de artă Vergil Cojocaru (COVER). Cunoscutul caricaturist Radu Julian, în cuvantul său, a explicat sensul unor schiţe/caricaturi prezentate într-o scurtă expoziţie de la faţa locului.
Virtuoşii interpreţi de muzică folk şi jazz Tic Petroşel şi Valery Meyn au susţinut un înflăcărat mini concert, cu partituri din creaţia românească şi internaţională. O prezenţă aparte, cu intervenţii de un înalt nivel literar şi artistic, a aparţinut cunoscutului scriitor George Stanca. În încheierea programului artistic, Vasile Topârceanu a interpretat un potpuriu din îndrăgite melodii, operă/operetă/muzică uşoară.
Realizatorul şi moderatorul evenimentului, Florian Laurenţiu Stoica, preşedintele fundaţiei, a asigurat, prin intervenţiile sale, climatul necesar pentru derularea în condiţii optime a tuturor punctelor cuprinse în program. Şi-au adus contribuţia la succescul acţiunii: Dragoş Stoica, Ion Mihai, Cristian Baicu, Mugur Băileşteanu.
În încheiere, participanţii au putut aprecia o serie întreagă de delicatese din bucătăria prahoveană.

RED.

Citarea se poate face în limita a 300 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral articolele purtătoare de Drepturi de Autor din cadrul IndependentaRomana.ro sau al revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ fără acordul Fundaţiei literar-istorice "Stoika". Pentru mai multe detalii, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Recomandări

Ghițeanu Ecaterina (Nineta)

Motto: Cuvintele rămân pentru totdeauna mai ales când se adresează între doi Oameni. Când discuți …

Prini Adelmo

Artistul plastic Prini Adelmo, al cărui talent se desfășoară continuu și în cote din ce …







Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Toate informaţiile şi articolele publicate pe acest site de către colaboratorii şi partenerii revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ şi ai Fundaţiei literar-istorice "Stoika" sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui site sunt interzise. (vezi secţiunea TERMENI ȘI CONDIȚII). Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ATENȚIE! Postaţi pe propria raspundere! Vă rugăm să comentaţi la obiect, legat de conţinutul prezentat in material. Inainte de a posta, citiţi regulamentul. Ne rezervăm dreptul de a şterge comentariile utilizatorilor care nu intrunesc regulile de conţinut prevăzute la capitolul TERMENI SI CONDIȚII. Site-ul IndependentaRomana.ro nu răspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.




Te-ar mai putea interesa şi articole din: