ACASĂ / ARTICOLE / LA ÎNCEPUT DE DRUM - VIAȚA STUDENȚEASCĂ / ANA-MARIA ION – „Marea mea iubire este și va rămâne teatrul“

ANA-MARIA ION – „Marea mea iubire este și va rămâne teatrul“

ANA-MARIA ION

„Marea mea iubire este și va rămâne teatrul“

S-a născut pe 20 aprilie 1996 (zodia berbec) în București, este studentă în anul 3 la Universitatea Națională de Apărare „Carol I”, Facultatea de Securitate și Apărare, Departamentul Operații Multinaționale, Studii Strategice și de Securitate. De ce este la această facultate, după ce a terminat Colegiul Național de Arte „Dinu Lipatti” la clasa de arta actorului? Ne răspunde chiar ea.
„În timp ce învățam la istorie, pentru examenul de bacalaureat, în clasa a XII-a, am realizat cât de palpitantă și excitantă este analizarea trecutului, fiind o persoană foarte curioasă care își pune multe întrebări. Pentru a găsi răspunsurile trebuia să dobândesc capacitatea de a putea analiza un subiect din mai multe surse. De asemenea, privind schimbările din mediul politic, am fost impulsionată să merg la această facultate, sătulă fiind să aud replica: voi, din această generație, mai puteți schimba ceva în țara asta?”.
Vara anului 2010 și-a petrecut-o în parcul Basilescu, vizionând diverse piese de teatru, admirând actorii, pe care, în acele momente, îi idolatriza. Visa să joace pe scenă ca acei actori și iată că visul s-a transformat în realitate: „Apoi am văzut anunțul prin care începeau înscrierile la cercul de teatru din cadrul Clubului Copiilor Sector 1, Trupa de teatru «Joc», nu am stat nicio clipă pe gânduri și m-am înscris. La vârsta de 13 ani, introvertită, timidă, dar cu visuri mari, am început să experimentez, împreună cu alți elevi, ce înseamnă să fii actor. Cursul de actorie a contribuit foarte mult la dezvoltarea mea, căpătând încredere în mine, dezvoltându-mă frumos și armonios, mi-am îmbunătățit dicția și comunicarea, mi-am făcut prieteni și așa am reușit apoi să intru la clasa de arta actorului de la Colegiul Național de Arte «Dinu Lipatti».
Pe parcursul acestor frumoși șase ani, am participat la numeroase concursuri, dintre care: Concurs interjudețean de poezie – «Emoție de vers»- februarie 2016, Concurs Național al Teatrelor de Revistă pentru copiii – «Toată lumea râde, cântă și dansează» – 14-15 aprilie 2015, Concurs interjudețean -Micul marele actor, aprilie 2011, unde am obținut Locul II, «Tu nu mă mai iubești» – un monolog pe care mi-l amintesc cu mare emoție”.

În anul 2012 a avut oportunitatea să fie selecționată de Asociația „Salvați copiii” ca actor colaborator pentru o piesă de teatru numită „Decoded”, ce avea ca temă siguranța online, ea interpretând unul din personajele principale, Penthesilia. După câteva luni de la premieră a urmat un turneu în teatre de renume din cinci orașe ale țării. Prin urmare, la vârsta de 16 ani a avut primul contract de muncă, câștigându-și primii ei bani.
În luna decembrie 2013 a jucat în piesa de teatru „Tarantela”, scrisă de Mihail Grămescu la Centrul Cultural JCC, în prezența scriitorului și a unui public foarte numeros.
În luna mai 2014, după decesul aceluiași scriitor, a jucat alături de colegii de trupă în „Spectacol omagial Mihail Grămescu – Tarantela La Revista-n București” pe scena Centrului Cultural JCC. Chiar dacă au trecut anii, ea a rămas o visătoare. Este o persoană muncitoare, perseverentă, plină de viață, sociabilă, se implică fără rețineri în diferite proiecte, îi place să interacționeze cu oameni noi și să inițieze diverse discuții pe un anumit subiect pentru a asculta și alte puncte de vedere. Consideră comunicarea și munca în echipă baza unui proiect reușit și nu numai.

A participat la conferința Masa Rotundă cu tema: „Primăvara Marii Uniri” ce a avut loc pe 27 Martie 2018, și a publicat un articol – Conflictul Transnistrian și procesul de negocieri în formatul „5+2” la o conferință a studenților.
Are încredere și speră într-un viitor mai bun, în acea schimbare în bine, și totuși…
„Totuși, marea mea iubire este și va rămâne TEATRUL”.

Prof. MAGDA BĂCESCU

Citarea se poate face în limita a 300 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral articolele purtătoare de Drepturi de Autor din cadrul IndependentaRomana.ro sau al revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ fără acordul Fundaţiei literar-istorice "Stoika". Pentru mai multe detalii, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Recomandări

COSTIN DOBRIN – NOUL EINSTEIN DIN CONSTANȚA

Dacă treceţi prin Constanța şi dacă admiraţi marea vă vom oferi o informaţie interesantă: acolo, …

ALEXANDRU BOLOGA – NEVĂZĂTOR, CAMPION ȘI STUDENT LA DOUĂ FACULTĂȚI

Bucuria să este de nedescris. Pe podium la Rio de Janeiro! Își pipăie cu mâna …







Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Toate informaţiile şi articolele publicate pe acest site de către colaboratorii şi partenerii revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ şi ai Fundaţiei literar-istorice "Stoika" sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui site sunt interzise. (vezi secţiunea TERMENI ȘI CONDIȚII). Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ATENȚIE! Postaţi pe propria raspundere! Vă rugăm să comentaţi la obiect, legat de conţinutul prezentat in material. Inainte de a posta, citiţi regulamentul. Ne rezervăm dreptul de a şterge comentariile utilizatorilor care nu intrunesc regulile de conţinut prevăzute la capitolul TERMENI SI CONDIȚII. Site-ul IndependentaRomana.ro nu răspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.




Te-ar mai putea interesa şi articole din: