ACASĂ / ARTICOLE / ARTE VIZUALE / Arte vizuale – GIGI BUSUIOC

Arte vizuale – GIGI BUSUIOC

GIGI BUSUIOC

S-a născut în 1969 în Câmpulung-Moldovenesc, judeţul Suceava. După şcoala gimnazială activează 3 ani la secţia Sculptură a Clubului Copiilor, prof. Matei Ion, apoi face Şcoala Populară de Artă şi pictează sub atestat de la Patriarhia Română, după care urmează cursurile Facultăţii de Teologie U. A. I. C. „Dumitru Stăniloaie”. Actualmente, e student în anul IV la Drept Administrativ. Este preşedintele U. A. P. Talavera de la Reina (Toledo), preşedinte fondator al Asociaţiei Europea Para la Conservacion y Restauracion del Patrimonio (AECRP), Madrid. AECRP are printre obiective cunoaşterea şi intrarea pe piaţa muncii în domeniul de activitate al restaurărilor, selectarea unor grupuri de copii talentaţi şi formarea pe grupe a cursurilor de formare profesională: grupuri de începători, iniţiaţi, profesionişti care vor desfăşura cursuri şi prin laboratoare de facultăţi, nu doar în atelier. Cursurile în cadrul asociaţiei vor fi: pictură pe ou, pictură pe sticlă, pictură pe lemn, iconografie şi mobilier, pictură de şevalet pentru avansaţi, războaie de ţesut, cu ţesătoria tradiţională, creare de opinci, sculptură ornamentală începători, sculptură basorelief avansaţi, sculptură profesionişti, statuete, busturi, sculptură bisericească etc.
Deţine un atelier personal dotat cu utilaje industriale de prelucrare a lemnului unde face lucrări de sculptură, pictură, restaurare, conservare, luând parte la numeroase expoziţii din România şi Spania, promovând ţara noastră şi arta sa. Colaborează cu Asociaţia Socioculturală „Dor român” evidenţiind zone pitoreşti din mândra noastră Bucovină. Sunt sigură că măiestria artei sculpturii va aduce pentru Gigi Busuioc buchete de satisfacţii, împliniri, expoziţii cu multă apreciere, dar mai ales satisfacţie sufletească pentru un vis împlinit. România dăinuie prin noi în toate colţurile lumii atunci când o promovează astfel de oameni.
Sculptorul Gigi Busuioc este un astfel de om, iar taina însufleţirii lemnului face parte din arta sa.

DOINA BÂRCĂ

 



Citarea se poate face în limita a 300 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral articolele purtătoare de Drepturi de Autor din cadrul IndependentaRomana.ro sau al revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ fără acordul Fundaţiei literar-istorice "Stoika". Pentru mai multe detalii, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Recomandări

Jan Leaua

Motto: Arta adună și unește oameni. – născut la 06.12.1968 în comuna Puiesti, județul Buzău …

Elena Morozan

Importantă personalitate artistică, a frumosului comportament, a bunului simț, a veseliei și a artei plastice …







Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Toate informaţiile şi articolele publicate pe acest site de către colaboratorii şi partenerii revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ şi ai Fundaţiei literar-istorice "Stoika" sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui site sunt interzise. (vezi secţiunea TERMENI ȘI CONDIȚII). Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ATENȚIE! Postaţi pe propria raspundere! Vă rugăm să comentaţi la obiect, legat de conţinutul prezentat in material. Inainte de a posta, citiţi regulamentul. Ne rezervăm dreptul de a şterge comentariile utilizatorilor care nu intrunesc regulile de conţinut prevăzute la capitolul TERMENI SI CONDIȚII. Site-ul IndependentaRomana.ro nu răspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.




Te-ar mai putea interesa şi articole din: