RĂZVAN ANDREESCU
Răzvan Andreescu s-a născut în București la data de 29.12.1962. Un artist plastic despre care și generațiile viitoare vor vorbi și vor căuta să urmeze calea novatoare prin care acesta a pus armonie între două soluții artistice aparent diametral opuse: expresivitatea unei construcții riguroase și strălucirile tonale ale unei cromatici voluptoase. Personalitatea artistică a domnului Răzvan Andreescu este conturată încă din primele expoziții. Între felul de a se comporta în societate și în preajma colegilor de breaslă și limpezimea culorilor nu există limită. În picturile sale, portrete, compoziții, peisaje, culorile, printr-o armonie cromatică demnă oricărei invidii, vorbesc prin îndemânarea și imaginația artistului plastic Răzvan Andreescu.
Activitatea sa artistică și capacitatea de a extrage expresia fascinează și reprezintă destinul concentrat în arta plastică a zilelor noastre a unui artist format prin propria sa dezvoltare artistică. Pasiunea lui Răzvan Andreescu pentru arta plastică și existența sa într-o ambianță culturală și artistică încontinuu au asigurat o perspectivă spirituală cu semnificații care deseori depășesc chipuri și imagini ale realului. Privind cu atenție portretele pictate de artistul plastic Răzvan Andreescu, se constată că autorul este capabil să surprindă prin desen, culoare și atitudine o profundă analiză psihologică. Toate lucrările artistului plastic Răzvan Andreescu au calitatea de a convinge publicul admirator de artă de profunzimea spirituală cu care artistul știe să abordeze plastic tot ceea ce își propune să creeze.
Atracția pentru vizualitate i-a dat puterea divină de a alcătui frumoase imagini plastice și bucuria de a înregistra coloristic imaginea ofertantă a realității înconjurătoare, căreia a reușit să-i dea o simbolică și mare valoare. Arta plastică a lui Răzvan Andreescu este o frumoasă și reușită comunicare la nivelul simțurilor.
Este tipul de artist plastic care se hrănește în arta sa plastică cu gânduri mărețe, pentru că numai hrănindu-se cu asemenea gânduri mari se poate ajunge la ele.
Artistul plastic Răzvan Andreescu este capabil prin talentul său înnăscut să transpună pe pânză, carton, hârtie, grădini încărcate cu flori, verdeață, case, peisaje. Prin portrete, artistul pictează suflete. Dacă ar fi fost în locul lui Adam, care împreună cu Eva au populat grădina Raiului, artistul Răzvan Andreescu nu ar fi fost alungat din Rai, pentru că nu ar fi gustat din fructul oprit, din simplul fapt că el si-ar fi creat „fructul oprit”, pictându-l, și poate că oamenii ar locui și acum în Rai. Este un artist care a trăit și trăiește în și prin artă. S-a bucurat și s-a întristat cu o forță artistică capabilă să-i întărească puterea artei creației sale. Am vizionat multe expoziții personale și de grup cu lucrări realizate de Răzvan Andreescu și de fiecare dată m-am simțit de parcă m-aș fi aflat în grădina Raiului.
El iubește natura înconjurătoare, ca și natura ființei umane ca pe însăși viața, așa reiese din frumusețea și claritatea picturilor sale. De regulă, arta ascunde numele creatorului său, acoperindu-l cu rezultatul creației sale într-un chip. Tablourile sale au putere asupra privitorului de a elimina efectele unui comportament negativ. Tablourile sale au darul de a crește iubirea și de a îndepărta răutatea.
Arta sa plastică ajută oamenii să se iubească mai mult și să se urască mai puțin sau deloc. Expozițiile sale ar trebui vizionate de politicienii care se „iubesc” cu atâta ură, încât te miri unde încap așa de „mici flacoane”.
Dacă ar vizita expozițiile semnate Răzvan Andreescu, parfumul florilor pictate ar aprinde și în ei focul sacru al iubirii și aprecierii. Florile sale sunt „făcătoare de minuni”.
Prof. pictor VERGIL COJOCARU-COVER
Citarea se poate face în limita a 300 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral articolele purtătoare de Drepturi de Autor din cadrul IndependentaRomana.ro sau al revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ fără acordul Fundaţiei literar-istorice "Stoika". Pentru mai multe detalii, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro