ACASĂ / ARTICOLE / ÎN GRADINA LUI ACADEMOS

ÎN GRADINA LUI ACADEMOS

Olimpia Bucurescu

Arta plastică, dar al vieții, ce se ascunde în sufletul artistei plastice Olimpia Bucurescu, în publicația “Independența Română – Independența prin cultură” Motto: “Cine este respectat, acela nu este niciodată lingușit, fiindcă respectul prețuiește, iar lingușeala își bate joc” (Publius Syrus – sec. I, î. Hr.) Pentru artista plastică Olimpia Bucurescu, pictura este comoara inimii și sufletului său, prin care …

Citeşte articolul »

Ion C. Brătianu – 2 secole de la naștere

anii punerii temeliei statului român modern Ion C. Brătianu s-a născut la 2 iunie 1821, la Pitești si s-a format în atmosfera revoluționară a Parisului de la mijlocul secolului al XIX-lea, evenimentele anului 1848 fiind cele care i-au furnizat atât entuziasmul, cât și cunoștințele diplomatice și politice necesare construcției naționale de mai târziu. Revoluția lui Tudor Vladimirescu din 1821 a …

Citeşte articolul »

Margareta Anton

Margareta Anton basm cromat, ecou contemporan al literelor și culorilor Soarta și puterea de creație pe care Margareta Anton le-a primit de la Creator, prin bunele ursitoare, au pus-o pe un nobil piedestal al artelor. Admirată pentru scris și pictură, sport de performanță și conferențiar universitar merită toată lauda și prețuirea atât a colegilor de breaslă și mai ales a …

Citeşte articolul »

Ghițeanu Ecaterina (Nineta)

Motto: Cuvintele rămân pentru totdeauna mai ales când se adresează între doi Oameni. Când discuți cu o persoană necunoscută despre lucruri cunoscute, constați că vorba este imaginea sufletului, capabilă să-l înalțe spre fericire, înțelegere și aprecierea omului bun. La expoziția pictoriței Alexandrina Dinu din centrul orașului București, în data de 17 octombrie 2020, am întâlnit un asemenea om bun, și …

Citeşte articolul »

Prini Adelmo

Artistul plastic Prini Adelmo, al cărui talent se desfășoară continuu și în cote din ce în ce mai înalte și prețioase din punct de vedere artistic, cromatic, compozițional și desen, prin vitalitatea sa artistică și umană dovedește că este un deosebit spirit, pe care însuși Dumnezeu, în bunătatea și blândețea sa, față de oameni, îl îndeamnă și susține să trăiască …

Citeşte articolul »

Ileana Elena Ivan

leana Elena Ivan a moștenit talentul plastic de la bunicul domniei sale, după mamă, Procopie Serebreanu, pe care l-am cunoscut cu foarte mulți ani în urmă. Pe Vasile Serebreanu, fiul domnului Procopie, l-am cunoscut după anul 1977, când eram salariat la Ministerul Comerțului Interior – Recom – Reclamă Comercială. În calitate de pictor eram detașat să dau note vitrinelor diverselor …

Citeşte articolul »

Cristina Alexe

În toate expozițiile de pictură la care a participat doamna Cristina Alexe – medic stomatolog, a trăit minunate momente de triumf și aprecieri ale largului public iubitor de artă și frumos. Ca artist plastic s-a “îmbrăcat”, într-o misterioasă ținută plină de satisfacție creativă și armonie cromatică. Îmbucurătoarea zână a artei o îndrumă să-și îndeplinească vocația artistică cu care a fost …

Citeşte articolul »

Alexandrina Dinu

În preajma artistei Dinu Alexandrina și în mijlocul multelor sale tablouri pictate, simți de parcă ai trăi un vesel și interesant “taifas artistic”. Când este prezent și profesorul Ioan Stoenescu – pictor arte vizuale, atmosfera ambiantă devine o “cromatică a mediului prin suflet” pentru suflete. Arta sa plastică are claritate cromatică și vigoare artistică prin desen, compoziție, împreună cu “ceva” …

Citeşte articolul »

Michaela Draga Iatan

Michaela Draga Iatan, în dublă calitate de arhitect și artist plastic visual, stăpânește la superlativ expresia plastică, care răspunde în totalitate, cromatic, desen, compoziție numai semnificațiilor pentru care a fost gândită. Sunt coleg cu domnia sa la Liga Navală Română–Filiala București, loc unde artista Michaela Draga Iatan, în ședințele cu membrii, este foarte bine documentată susține și rezolvă probleme și …

Citeşte articolul »

Andreea Cristea

Andreea CRISTEA John Locke, filozof englez (1632-1704) sesizează faptul că ”între oameni cu educație identică există o mare inegalitate în ceea ce privește posibilitățile”. Iată de ce, doamna Andreea Cristea, avocat, ziarist, scriitor, consultant juridic al diverselor publicații este capabilă în a-și analiza propria persoană, în poeziile domniei sale și dezvăluie cititorilor acel adevăr incontestabil și neîndoielnic: că există o …

Citeşte articolul »