ACASĂ / ARTICOLE / INTERVIU

INTERVIU

Maria Holtzhauser de profesie OM

Maria Holtzhauser este omul care a depășit pe rând condiția umană, socială și boala. S-a născut într-un sat din județul Suceava, la câțiva km de Mălinii lui Nicolae Labiș. A venit pe lume din flori (preferă să spună așa, decât dintr-un păcat). În buletinul său (modelul vechi) în dreptul tatălui era o linie, iar în acte se scria fiica lui …

Citeşte articolul »

MUZICA-Limbaj fără cuvinte!

L-am ascultat cu admirație pe apreciatul flautist Nicolae Maxim, la concerte de înaltă ținută artistică ori evenimente culturale, și bucuria a fost pe măsură, cunoscându-l personal. Domnia Sa, a rămas omul modest, cu dăruire și drag de viață, ce venerează muzica și care nu concepe o zi fără să asculte cu respect dumnezeiasca joacă mirifică a sunetelor. Doina Bârcă: De …

Citeşte articolul »

Ștefan Iordache – Regele scamator

Cunoscut critic teatral, Ludmila Patlanjoglu a absolvit secția Teatrologie-Filmologie a Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică. A colaborat la cele mai importante publicații culturale din România, precum și la emisiuni de specialitate la radio și televiziune. Autoare a volumului monografic “Viața în roz cu Clody Bertola”, editura Humanitas, 1997, pentru care a obținut Premiul Criticii. Tot Domnia sa și-a pus …

Citeşte articolul »

Anita Barton, în dialog cu Elena Moșuc

Anita Barton, în dialog cu Elena Moșuc În timp ce voi răspunde la întrebările frumoase și interesante ale acestui interviu, ascult muzica Maestrului Jolt Kerestely pe care am avut onoarea să-l cunosc datorită marelui nostru artist Paul Surugiu-Fuego (un cântăreț de clasă, sensibil, cu o voce frumoasă și caldă, extrem de expresiv și de o profesionalitate rar întâlnită), cu ocazia …

Citeşte articolul »

Drag și prețuire pentru cântecul și portul popular

L-am cunoscut pe interpretul de muzică populară Gabriel Gorjanu la evenimentele culturale la care am fost invitată,și l-am admirat în mod deosebit la concursul „O vedetă populară” . M-a impresionat eleganța cu care iși etalează costumul popular și vocea caldă cu un timbru plăcut. La un eveniment aniversar organizat și moderat de el, am avut plăcerea de a prezenta si …

Citeşte articolul »

INTERVIU CU FLORIAN LAURENȚIU STOICA: „Este un omagiu adus înaintașilor mei”

Revista „Independența Română – Independența prin cultură” a ajuns la borna 60, așa cum scriam și in editorialul meu! De departe, pentru a putea susține un proiect cultural media de peste 5 ani, trebuie să recunoaștem că nu-i puțin lucru! Mai ales când tot acest demers, o să vă vină să credeți, sau nu, este susținut din propriile „rezerve financiare”, …

Citeşte articolul »

DIALOG CU JORDAN DANILENCU – Eubiotica, naturopatia pionierat în România

Nu mai este pentru nimeni un secret că ceea ce este nou „sperie”. De aceea nu ne-ar mira faptul că, dacă v-am întreba despre Eubiotică și Naturopatie și „ce vor ele”, puțini dintre noi am ști a răspunde… Dar revista „Independența Română – Independența prin Cultură” a mers direct la sursă și l-a întrebat pe „pionierul” acestui nou domeniu, domnul …

Citeşte articolul »

DIALOGURI FUNDAMENTALE CU ACADEMICIANUL IOAN-AUREL POP

DIALOGURI FUNDAMENTALE CU ACADEMICIANUL IOAN-AUREL POP istoric, prof. univ.dr., rectorul Universității Babeș-Bolyai, Președintele Academiei Române PARTEA A II-A Ion BĂDOI – „Aflăm că Valahii se înmulțesc foarte tare între noi spre dauna noastră. Orașele și satele vechi și frumoase locuite înainte de Unguri și Sași într-atâta sunt pustiite de locuitori, prin înmulțirea Valahilor, că acum nici de veste nu le …

Citeşte articolul »

DIALOGURI FUNDAMENTALE CU ACADEMICIANUL IOAN-AUREL POP

DIALOGURI FUNDAMENTALE CU ACADEMICIANUL IOAN-AUREL POP istoric, prof. univ.dr., rectorul Universității Babeș-Bolyai, președintele Academiei Române Ion BĂDOI – Stimate domnule Academician Ioan-Aurel Pop, vă mulțumesc pentru amabilitatea de a dialoga despre români, românism, soarta românilor atât din țară cât și din afara ei, despre limba română, despre demnitate și identitate națională. Ce mai înseamnă să fii român? Petre Țuțea spunea …

Citeşte articolul »

Educatia reprezinta elementul-cheie pentru realizarea unui viitor durabil in oricare societate

FLORIAN LAURENŢIU STOICA

Educatia reprezinta elementul-cheie pentru realizarea unui viitor durabil in oricare societate   Rodica Subtirelu in dialog cu Florian Laurentiu Stoica, fondator al Fundatiei Literar Istorice „STOIKA”   Rodica Subtirelu: Domnule Florian Laurentiu Stoica, va multumesc pentru acceptarea reluarii dialogului nostru. Si pentru ca astept cu mult interes raspunsurile dumneavoastra, intreb: intr-o lume aflata in „fierbere globala”, spun unii analisti, cum …

Citeşte articolul »