ACASĂ / ARTICOLE / LUMEA NEVĂZUTĂ

LUMEA NEVĂZUTĂ

Cine a construit și apărat Mănăstirea Sfânta Ecaterina din Muntele Sinai II

Prima piatră de temelie a MânăstiriiSfântaEcaterina de pe Muntele Sinai a fost pusă de împărăteasa Elena, în secolul IV d.Hr., când aceasta i-a închinat Sfintei Fecioare Maria o capelă construită chiar pe locul unde se afla Rugul Aprins revelat lui Moise. Această capelă reprezintă „nucleul” de la care va porni ulterior dezvoltarea unui aşezământ monahal, construit două secole mai târziu …

Citeşte articolul »

Mănăstirea Sfânta Ecaterina din Muntele Sinai I

Muntele Sinai din Egipt, cel care a influenţat numele staţiunii cunoscută astăzi ca Sinaia, din judeţul Prahova, poartă pe versanţii săi o Mănăstire dedicată Sfintei Ecaterina. Această sfântă mănăstire este un lăcaş de cult, astăzi greco-ortodox (în Sinai, în Egipt), fondat undeva între anii 548 şi 565, fiind „incă cea mai veche mănăstire creştină locuită şi în ziva de astăzi. …

Citeşte articolul »

Câteva dintre marile mistere ale României II

Un alt mare mister al pământului românesc este, neîndoielnic, tezaurul de la Pietroasa, mai cunoscut sub numele de Cloșca cu puii de aur. A fost descoperit întâmplător, în anul 1837, de niște țărani ce lucrau la scoaterea pietrei de pe un versant al muntelui Bistrița din Masivul Buzău, nu departe de satul Pietroasa Mică. Incultura descoperitorilor și aviditatea prostească mijlocitorilor …

Citeşte articolul »

Câteva dintre marile mistere ale României I

Contrar părerii majorității oamenilor, suntem înconjurați de foarte multe mistere. Unele au fost deja descifrate, altele vor mai fi deslușite în viitor, iar ultima categorie, incomprehensibilă nu va fi înțeleasă niciodată, oricât ne-am strădui. Omul însuși este cel mai mare mister al Creației, dincolo de tradițiile religioase ale lumii și dincolo de dogmatismul științei actuale. * Prin anii ’60, când …

Citeşte articolul »

VOLOHII din Poroskovo (Ucraina)-Satul Copiilor lui Dumnezeu

Ca o nouă minune legată de pământul românesc, România este o ţară înconjurată de români, după cum spunea și marele nostru istoric Nicolae Iorga. Luând-o pe lângă granițe în Ucraina avem 459.000 de români, în Bulgaria 125.000-150.000 de români, concentraţi în partea de nord. În Macedonia populaţia aromână, cunoscută mai mult sub numele de vlahi, însumează între 150.000- 180.000 persoane. …

Citeşte articolul »

Singurătatea unei țări de valoare (II)

Motto: „Încearcă să fii un om de valoare și nu un om de succes”-Albert Einstein Drama Președintelui Nicolae Ceaușescu a fost că nu a înțeles jocul pervers al prietenilor occidentali și îndeosebi a unchiului Sam, că era considerat un simplu simplu pion sau nebun, pe tabla de șah a geopoliticii globale de care era nevoie în acel moment pentru a …

Citeşte articolul »

Singurătatea unei țări de valoare (I)

Motto: „Încearcă să fii un om de valoare și nu un om de succes” Albert Einstein Este un sfat înțelept, care ar trebui săpat pe frontispiciul universităților elitiste și al organizațiilor inițiatice ezoterice, pentru a pregăti oameni de valoare cu principii morale și etice solide, care să servească păcii și armoniei universale, să apere libertatea și dreptatea, să reprezinte într-adevăr …

Citeşte articolul »

Quo vadis umanita 2023 – O lume în declin (II)

Cum va arăta 2023? Pentru 2023, Universul ne transmite un mesaj clar că, vom fi părtași la un fenomen cosmic care se produce ciclic și anume de trezire a inteligenței materiei, care influențează și potențează creșterea vibrației Terra cu efecte directe în ridicarea conștiinței colective la nivel global, ce se manifestă printr-o amplificare a respectului de sine al popoarelor în …

Citeşte articolul »

Quo vadis umanita 2023 – O lume în declin (I)

MOTTO: „Lobby-ul ofensiv american susținut de o uriașă mașină de propagandă și dezinformare în care au fost incluse: NATO, OCDE, QUAD, Japonia, Australia, Coreea de Sud și UE, pentru a îndepărta grupurile tehnologice chineze de pe diverse piețe publice, rămâne un obiectiv prioritar al strategiei de securitate cibernetică americane. A nu face nimic în acest domeniu, ar însemna că anumiți …

Citeşte articolul »

Lux şi fast în Ţara Românească-Secolul al XIX-lea

Prima jumătate a veacului al XIX-lea a fost marcată de pătrunderea tot mai accelerată (în special în rândurile bogaților vremii) a modului de viață apusean, atât în ceea ce privește viața socială, cât și în cel al construcțiilor civile, particulare și publice, înălțate în stilul arhitecturii neoclasice, cu nuanțe eclectice și romantice. Astfel, pe tot cuprinsul Țării Românești aristocrația cu …

Citeşte articolul »