Mare Medalie de Aur, un Premiu special și 54 de vinuri românești de Aur – acestea sunt rezultatele, în cifre, ale celei de-a 12-a ediții a evaluărilor pentru Premiile de excelență acordate anual de revista Vinul.ro, desfășurate în data de 12 octombrie 2020 pe terasa restaurantului La Mama Ateneu. Evenimentul a fost realizat cu sprijinul companiei specializate în producția de …
Citeşte articolul »Importanța mâncării și vinului în turismul intern și internațional
2020 a însemnat, între nenorocirile provocate de COVID 19 restaurantelor românești, și o șansă nesperată pentru unele destinații interne: cu ajutorul voucherelor de vacanță sau pe bani proprii (dar găsindu-se în dificultate să mai acceseze străinătatea), mulți conaționali și-au căutat relaxarea în țară. Bine a fost pentru mulți, dar marii câștigători au fost hotelurile și restaurantele de calitate superioară și …
Citeşte articolul »Stereotipuri despre vin în România anului 2020
In lipsa vreunei cercetări socio-antropologice care să respecte principiile științifice, o încercare – cum este și cea de față – de a identifica felurile în care se raportează românii la vin în 2020 este, desigur, și un exercițiu de imaginație. Totuși, mă încumet să cred, după experiențele nemijlocite pe care le-am avut cu tot felul de consumatori în ultimii 18 …
Citeşte articolul »România vinului — pe urmele Italiei
E bine știut că, odată cu aderarea României la Uniunea Europeană, (inclusiv) legislația viei și vinului de la noi a preluat spiritul și litera legii care guvernează domeniul la nivelul Uniunii: de la sistemul denumirilor de origine și trepte de calitate, până la detalii despre substanțele și cantitățile admise în procesul de fabricare. Totuși, la nivel de detaliu, e bine …
Citeşte articolul »