ACASĂ / ARTICOLE / ÎN GRADINA LUI ACADEMOS / CARTEA AMINTIRILOR, LOC DE ÎNTÂLNIRE A EXCELENŢELOR (IV)

CARTEA AMINTIRILOR, LOC DE ÎNTÂLNIRE A EXCELENŢELOR (IV)

CARTEA AMINTIRILOR,
LOC DE ÎNTÂLNIRE A EXCELENŢELOR (IV)

În numărul din decembrie 2017 al revistei „Independenţa română – Independenţa prin cultură” redăm câteva pasaje despre următorii artişti plastici:

Vasilica Adăniloaie. Este o artistă plastică foarte talentată, cu frumoase calităţi umane. În pictură dovedeşte o subtilitate în compoziţie şi culoare. O iscusită „reproducătoare” a unor tablouri celebre, este dotată de Dumnezeu şi de ursitoare cu o mare capacitate artistică în realizarea picturilor sale şi în creaţii proprii.
La mai multe expoziţii organizate de către liga navală i s-a decernat premiul întâi, fapt care m-a determinat să aştern pe hârtie, folosind frumoase cuvinte şi expresii potrivite, din bogatul corp de litere ale alfabetului gramaticii noastre.
Artista Vasilica Adăniloaie trăieşte şi creează într-o continuă formă mişcătoare şi dinamică permanentă în dimensiunea spirituală cu care Dumnezeu şi dorinţa ei au înzestrat-o. Lucrări plastice ca „Poarta sufltetului” şi „Izgonirea din Rai”, mult apreciate într-o expoziţie, sunt lucrări artistice care şi pentru generaţiile ce vor veni vor fi moştenire culturală şi artistică realizate într-o sfântă spiritualitate, pasiune sinceră, inteligentă şi toate aşteptările în bine ale iubitorilor de artă şi frumos, precum şi părerile favorabile ale criticilor de artă.
Gabriela Predescu-Căpriţă. Intensitatea inteligenţei artistului se citeşte în tablou, iar faţa artistului mulţumit şi încântat de opera sa capătă o expresie frumoasă.
Îşi transferă reciproc – unul altuia – artist – tablou, tablou – artist tot ceea ce este mai curat, o nobilă puritate. Un tablou reuşit, frumos şi plăcut este o împlinire a năzuinţelor. Creator de frumuseţi şi imortalizator de peisaje, flori, fructe, naturi statice, compoziţii şi scene de familie, artista plastică Gabriela Predescu-Căpriţă rămâne un pictor pământean care este capabilă să transforme speranţele domniei sale într-o frumoasă împlinire. Privirea unui tablou este o revărsare peste lume a unui lucru făcut din toată inima. Numai când faci un lucru cu toată inima acesta este bun, folositor cu adevărat omului, sufletului din suflet, o binefacere care transformă viaţa într-o sărbătoare.
Prin culoarea artistei plastice Gabriela Predescu-Căpriţă totul devine cuvânt ziditor de o lume nouă, curată, sensibilă, iubitoare. Artista trăieşte în slava tablourilor sale, mintea sa este cerul lumii sale, sufletul său este mersul către infinitul construit şi colorat pe pânză, carton, hârtie.
Roxana Buta. Este un om aparte, deosebit, datorită telentului cu care s-a născut; şi-a depăşit temerea şi printr-o elaborare ştiinţifică. Inginer Roxana Buta e echilibru perfect într-o emoţionalitate înnăscută şi o elaborare compoziţională, realizează tablouri reuşite cu uşurinţa unei alchimii asupra admiratorului de artă atitudini de reverie şi mister.
Tablourile sale sunt o încununare a inteligenţei, inspiraţiei şi efortului depus. Privitorul rămâne încântat de frumuseţea şi delicateţea artei sale plastice, care încarcă şi încântă cu un fior proaspăt a unor adevărate şi multiple stări poetice şi a unor simfonii cromatice, sensibile şi preţioase. În arta sa plastică. Roxana Buta îşi expune, fără de ocolişuri, sufletul într-o emoţionantă intensitate artistică, plină de har. Activitatea Roxanei Buta merită toate laudele pentru căutarea de soluţii de exprimare aristică. Poate fi asemănată cu un spirit ştiinţific de cercetare supus unui subiectivism, criticism şi spirit uman, pe care îl provoacă, îl solicită şi îl mulţumeşte estetic.
Liviu Penea. Artistul plastic Liviu Penea, prin lucrările sale plastice, chiar de mică dimensiune dar cu o mare încărcătură d e s e n s i b i l i t a t e sufletească, care incită gânduri specifice încă necunoscute destinului uman, reuşeşte să se afirme prin virtuozitatea sa înnăscută. Într-o delicateţe artistică, Liviu Penea simte şi trăieşte pasiunea şi
neastâmpărul printr-o înfrigurare plastică rafinată a culorii, desenului, compoziţiei.
În lucrările sale plastice de mici dimensiuni poate cuibări un mare infinit fascinant într-o melancolie a tainelor spirituale ale suflteului său, bun, blând şi pătrunzător, pentru nemărginita iubire în arta frumosului. Pe formate plastice mici, printr-un elevat travaliu artistic, creator de climat plăcut, este şi va rămâne o încântare agreată în arta plastică contemporană românească. În lucrările sale pe suport de sticlă, icoane sau scene folclorice compuse, într-o pură respiraţie artistică şi printr-o rafinată dozare a culorii, atinge maxime acorduri cromatice care aduc limpeziri expresice şi estetice.
Rodica Alexandrescu. Are o bogată pregătire şi o educaţie artistică aleasă, precum şi o foarte îndelungată activitate artistică expoziţională, atât în ţară, cât şi în străinătate. Veche membră a Uniunii Artiştilor Plastici din România, tablourile sale constituie un adevărat valoros tezaur artistic, aurul minţii sale creatoare, care îi întreţine faima în multe muzee, galerii de artă şi colecţii particulare.
Acuarelele Rodicăi Alexandrescu, prin coloritul luminos, au darul de a încălzi inimile şi simţurile, iar armoniile vii de culoare ale lucrărilor sale plastice aduc graţie şi delicateţe, adevărat imn închinat iubirii pentru frumos. Autenticitatea picturilor sale străbate ca un fior luminos; prin farmecul şi fineţea nuanţelor gamei sale cromatice devin adevărate simfonii de culoare şi afecţiune.
Pictează cu pensula folosind culorile inimii, iar publicul degustător de artă plastică o susţine şi o apreciază pe artista Rodica Alexandrescu, cu căldura şi raţiunea sufletului. Este o adevărată fântână de aur preacurat, peste care Dumnezeu şi ursitoarele bune au revărsat cu dărnicie şi îmbelşugare haruri îmbinându-i talentul cu tot ce este necesar, pentru a mulţumi şi ferici semenii. Orice flacără de mulţumire devine în sufletul artistei o puternică scânteie strălucitoare.
Cu talent, muncă, inspiraţie, inteligenţă şi har divin transmis de Dumnezeu, reuşeşte cu mult succes ca prin lucrările sale plastice să transforme clipa în veşnicie.
Elena Grigorescu. Numai Dumnezeu, creatorul omului, a înzestrat- o pe delicata şi inteligenta artistă plastică Elena Grigorescu să reproducă ceea ce a creat Domnul (El). Trupuri pictate cu multă iscusinţă vor răzbate printre umbrele anilor ce vor veni, drept dovadă generaţiilor viitoare şi celor veniţi din alte lumi ca o etalare a frumuseţii trupului uman, aşa cum a fost cândva, creat cu căldură şi bunătate dumnezeiască.
Artista reuşeşte să redea carnaţia de parcă nu pare făcută din culori, ci din carne adevărată, în care parcă pulsul zvâcneşte. Un spirit universal, creator, a pătruns în întreaga fire a artistei, punând stăpânire pe talentul şi măiestria ei, i-a desăvârşit meşteşugul combinării culorilor, desenului şi compoziţiei. Femeile sunt îndrăgite nu numai pentru farmecul,
vicleniile şi isteţimea lor. Vibraţiile râsului lor, felul cum se mişcă în somn, tandreţea şi generozitatea de care sunt capabile, şi numai pentru faptul că sunt femei în care Dumnezeu a înglobat inteligenţă, hotărâre şi o frumuseţe atrăgătoare a
carnaţiei, pe care artista plastică Elena Grigorescu a reuşit să o redea pe pânză, precum Creatorul a făcut-o prin harul său, Dumnezeu, minuăţie îngerească ce trebuie înţeleasă, iubită şi ocrotită.
Să iubim toate femeile chiar dacă cu bună ştiinţă trăim în viaţă adevărul lor: femeile trăiesc şi mor cinstite în păcatul lor. Adoraţia artistei pentru trupul uman se poate asemăna râvnei cu care încearcă un compozitor să se izoleze în ecourile notelor sale muzicale în câştigarea emoţiilor ascunse în intima sa profunzime. Adevărată îndrăgostită a formei trupului de femeie, artista plastică Elena Grigorescu, reuşeşte să aştearnă cu pensula pe trupul unei femei, căldură şi atitudine provocatoare, faţă de care bărbatul îndrăgostit rămâne totdeauna un copil neştiutor, care gândeşte că şi cu privirea şi admiraţia se poate face dragoste cu o femeie. Arta, în general, este o înfrăţire a unor totalităţi de spirite superioare, arta Elenei Grigorescu, o realitate a visării albastre captivă în redarea frumuseţii trupurilor femeilor zilelor noastre.

Pictor VERGIL COJOCARU – COVER
Expune fragmente, cuvinte potrivite, expresii frumoase şi afirmaţii laudative
despre artiştii plastici ce vor apărea în „Cartea amintirilor – loc de întâlnire a excelenţelor”,
lucrare ce se află în culegere la tipografie.

Citarea se poate face în limita a 300 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral articolele purtătoare de Drepturi de Autor din cadrul IndependentaRomana.ro sau al revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ fără acordul Fundaţiei literar-istorice "Stoika". Pentru mai multe detalii, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Recomandări

Ghițeanu Ecaterina (Nineta)

Motto: Cuvintele rămân pentru totdeauna mai ales când se adresează între doi Oameni. Când discuți …

Prini Adelmo

Artistul plastic Prini Adelmo, al cărui talent se desfășoară continuu și în cote din ce …







Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Toate informaţiile şi articolele publicate pe acest site de către colaboratorii şi partenerii revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ şi ai Fundaţiei literar-istorice "Stoika" sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui site sunt interzise. (vezi secţiunea TERMENI ȘI CONDIȚII). Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ATENȚIE! Postaţi pe propria raspundere! Vă rugăm să comentaţi la obiect, legat de conţinutul prezentat in material. Inainte de a posta, citiţi regulamentul. Ne rezervăm dreptul de a şterge comentariile utilizatorilor care nu intrunesc regulile de conţinut prevăzute la capitolul TERMENI SI CONDIȚII. Site-ul IndependentaRomana.ro nu răspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.




Te-ar mai putea interesa şi articole din: