CHAKRELE ROMÂNIEI (II)
MUNŢII RARĂU – CÂMPULUNG MOLDOVENESC
Mai multe surse afirmă că în zona de referinţă Rarău – Pietrele Doamnei – Giumalău activează un uriaş vortex prin care se fac infuzii vibraţionale, unii iniţiaţi considerând că este locul cel mai potrivit pentru atingerea unor înalte stări de conştiinţă.
Dincolo de ezoterismul relatărilor, numeroşii turişti spirituali care frecventează zona susţin că un efect important asupra organismului uman l-ar putea avea chiar compoziţia şisturilor cristaline (cloritice, sericitice, cuarţite, porfiroide, calcare cristaline şi gnaisuri oculare).
Deşi se spun tot felul de legende, Pietrele Doamnei sunt cât se poate de reale, înalte de 70 de metri şi situate la altitudinea de 1.634 metri, în Munţii Rarău. Vârful cel mai înalt are o altitudine de 1.651 metri.
Rezervaţia naturală Rarău – Pietrele Doamnei are suprafaţa de 933 hectare, fiind declarată Sit Natura 2000. Zona este importantă datorită bogăţiei vegetaţiei endemice. Primele cercetări geologice au fost întreprinse de geologii austrieci C. M. Paul (1876),. V. Uhilg (1903), V. Volz (1903) şi de cercetători români Th. Kräuter (1929), M. Ilie (1957), I. Turculeţ (1963), Gr. I. Popescu şi D. Patrulius (1964).
Ei au descoperit că zona este formată din calcare cu încrustaţii de corali, amoniţi, alge marine şi alte elemente ce formau recife acum mai bine de 140 de milioane de ani. Dintre acestea, se disting fosilele din genurile Requenia şi Matheronia. În cretacic, teritoriul era acoperit de ape marine. Odată cu mişcările tectonice, apa s-a retras, iar recifele au fost ridicate la suprafață.
SARMISEGETUZA – ORAŞUL SUBTERAN PREDACIC
Oraşul predacic se află situat în partea de vest a Ţării Haţegului, la aproximativ 8 km de „Porţile de Fier ale Transilvaniei”, unde se face trecerea în Banat, pe teritoriul judeţului Hunedoara.
La începutul anilor ‘90, subsolul din zona Grădişte Sarmisegetuza a fost scanat de un satelit rusesc. Un dosar al descoperirilor făcute a fost întocmit la Ministerul Lucrărilor Publice şi Amenajării Teritoriului şi la Ministerul Culturii de atunci, care au decis efectuarea unor cercetări. Concluzia era una șocantă: fortificaţiile din zona Grădişte nu erau doar cetăţi dispuse pe culmile munţilor din jur, ci un imens ansamblu de 200 km pătraţi, foarte compact, care cuprindea o aşezare militară şi una civilă, montană, cu mai multe nuclee. Pe o suprafaţă de doi kilometri pătraţi, la o adâncime de 8 metri, s-a descoperit chiar o aşezare subterană.
În anul 2001, generalul de divizie în retragere Vasile Dragomir, care susţinea că făcuse parte din echipa de cercetători, declara pentru un ziar central că în zona Vârtoape fuseseră detectate, pe o suprafaţă de 4 km pătraţi, 75 de gropi conice, de dimensiuni diferite, precum şi incinte paralelipipedice, modificate de mâna omului, care comunicau între ele, dar şi cu platoul de deasupra prin drumuri antice.
De la aceste incinte pleacă mai multe tuneluri spre munţii din apropiere, unele prăbuşite parţial, iar unul dintre tuneluri ajunge chiar la Sanctuarele de la Sarmisegetuza Regia, unde au fost, de asemenea, detectate incinte subterane. Aceeaşi sursă dă drept certă informaţia conform căreia sub acelaşi platou s-ar afla trei piramide îngropate. Persoanele specializate pe acest subiect susţin că arheologic nu a fost explorată nici 10% din suprafaţa de interes, mai ales că spaţiul este considerat rezervaţie naturală, fiind interzisă cu desăvârşire orice excavaţie în zonă.
Mii de turişti ezoterişti vizitează anual celebra roată de andezit, urmele sanctuarelor arhaice şi celebrul „calendar” – în realitate un ancestral sanctuar rotund – asupra rolului şi originii cărora cercetătorii au opinii diametral opuse. Vechea cetate predacică, spre deosebire de alte 6 din apropiere (Regia, Căpâlna, Blidaru, Băniţa, Costeşti, Piatra Roşie), nu formează obiectul patrimoniului UNESCO.
Toată documentaţia oficială se află la Institutul Naţional al Patrimoniului.
Celelalte şapte chakre ale Terrei sunt următoarele:
1. Muntele Shasta (California, SUA);
2. Lacul Titicaca (Peru);
3. Uluru-Kata Tjuta (Teritoriul de Nord al Australiei);
4. Glastonbury şi Shaftesbury (Marea Britanie);
5. Muntele Măslinilor, Muntele Sinai şi Marea Piramidă de la Gizeh;
6. Centrul mobil de activare al aeonului, momentan în conjuncţie cu Anahata;
7. Muntele Kailask (Tibet).
Chakrele Pământului reglează, supraveghează şi optimizează funcţionarea planetei. La fel ca şi chakrele fiinţelor, care coordonează funcţionalitatea întregului sistem. Oamenii au exact acelaşi număr de centri, deoarece trăiesc aici şi trebuie să corespundă vibrational cu planeta.
VÂRFUL OMU
Cercetătorii japonezi au declarat că în România se află cel mai puternic pol energetic din lume, Vârful Omu. Echipa de japonezi care a venit în România şi a realizat măsurători în acest sens s-a deplasat şi în Buzău, la Bozioru sau Poarta lui Dumnezeu.
Au fost surprinşi să constate că polul energetic din județul Buzău se clasează pe locul trei în lume, ca putere energetică Luana, în sumeriană, înseamnă oamenii lui Anu, care era zeul suprem al sumerienilor, al cărui simbol era soarele cu razele în formă de svastică.
Pe teritoriul României s-au descoperit multe artefacte aparţinând civilizaţiei sumeriene. Tăbliţele de la Tărtăria sunt proto sumeriene, adică sunt cu 2.000 de ani mai vechi decât oraşele sumeriene. Zeii sumerieni au coborât din cer cu mașinile lor zburătoare şi au dominat civilizaţiile de pe Pământ. Perioada a fost numită dinastia zeilor. Cercetătorul american Rob Balard susţine că Potopul a avut loc în Marea Neagră, care înainte a fost un lac cu apă dulce. Mediterana a inundat acest lac, prin Strâmtoarea Bosfor. În urma Potopului, s-a format Marea Neagră.
Triburile din această zonă au migrat spre Eufrat, Nil şi Tibru, iar marii zei au plecat cu navele lor zburătoare.
Prima ţară a lui Anu a fost pe actualul teritoriu al României.
În zona Bozioru sunt zile în care factorii electromagnetici întrunesc condiţiile necesare producerii unor fenomene paranormale. În perioada 1978-1981 au fost efectuate măsurători de către specialişti din armată. Fenomenul de ceaţă albastră, pe lângă fascinaţie, trezeşte şi un sentiment de teamă. Este vorba despre apariţia vortex, care creează un tunel energetic turbionar, care aspiră persoanele aflate în raza de acţiune a acestuia. Sunt câteva dispariţii semnalate în zonă, rămase neelucidate, şi de aici un întreg mister. În perioada 1978- 1981, reprezentanţi ai armatei au efectuat măsurători, iar o întâmplare a rămas şi astăzi vie în memoria martorilor.
Unul dintre militari a fost aspirat de vortexul energetic, spre disperarea şi frica celorlalţi ofiţeri care participau la măsurători.
El a fost descoperit, o oră mai târziu, la o distanţă de câţiva kilometri de zona unde a efectuat măsurători.
Peisajul de dincolo era asemănător cu cel de pe Pământ, numai că lumina era mai clară şi dădea culorilor o altă strălucire. A văzut şi oameni, o femeie cu un copil, care părea a fi o clonă a mamei, bărbaţi cu tenul gri, total diferiţi de oameni.
Nu a putut comunica cu ei, păreau că plutesc haotic, dintr-o parte în alta. „Cu siguranţă – a continuat protagonistul întâmplării – acele persoane păţiseră acelaşi lucru ca şi el, dar nu au mai găsit drumul de întoarcere”. Rătăceau într-un alt spaţiu. În acel tunel energetic, timpul se dilată, iar la întoarcere persoana este debusolată. El a fost supus în timpul călătoriei la solicitări psihice şi fizice foarte puternice.
În timpul apariţiei ceţii albastre în Munţii Bucegi sau în Munţii Buzăului, s-a observat că pilele electrice se descarcă temporar. Acelaşi fenomen s-a înregistrat de mai multe ori și în Triunghiul Bermudelor.
EMIL STRĂINU, EMILIAN DOBRESCU
Din volumul „Agenda secretă“
Citarea se poate face în limita a 300 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral articolele purtătoare de Drepturi de Autor din cadrul IndependentaRomana.ro sau al revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ fără acordul Fundaţiei literar-istorice "Stoika". Pentru mai multe detalii, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro