ACASĂ / ARTICOLE / OGLINDA ȘCOLII / Colegiul Național „Mihai Viteazul”

Colegiul Național „Mihai Viteazul”

Colegiul Naţional Mihai Viteazul a luat fiinţă în anul 1865 prin apariţia claselor gimnaziale divizionare desprinse din Liceul Sfântul Sava, urmare a noii legi a învăţământului promulgate de domnitorul Alexandru Ioan Cuza. La 20 Noiembrie 1867, principele Carol semnează decretul prin care aceste clase divizionare devin unitate școlară de sine stătătoare cu denumirea Gimnaziul Mihai cel Mare. În anul 1892 gimnaziul este transformat în liceu.

În timp a purtat mai multe denumiri: Mihai cel Mare, Mihai Bravu şi Mihai Viteazul. În anul 1996 liceul primeşte denumirea actuală: Colegiul Naţional Mihai Viteazul. În cei peste 150 de ani de funcționare s-au format pe băncile acestei instituții un număr mare de personalități din diferite domenii, dintre care: Constantin Coandă, Dimitrie Racoviță, Constantin Angelescu, Victor Antonescu, Nicolae Paulescu, P. P. Negulescu, Al. Tzigara Samurcaș, Constantin Kirițescu, Constantin Nottara, Dragomir Hurmuzescu, Ion Nonna Ottescu, Dimitrie Leonida, Horia Creangă, Petre Antonescu, Nicolae Bărbulescu, Mircea Vulcănescu, Șerban Țițeica, Liviu Ciulei, Florin Comișel.

Colegiul Național Mihai Viteazul este una dintre unitățile de învățământ bucureștene al cărei renume, construit pe tradiția de peste un secol și jumătate, este puternic confirmat de rezultatele actuale. Renumele se reflectă și în concurența mare la admitere, care ne clasează între primele cinci colegii din București. În prezent calitatea educației este dovedită de rezultatele obținute de absolvenți la examenul de bacalaureat – promovați 100% din prima sesiune, de numeroase premii la olimpiade și concursuri școlare, o paleta largă de activități extracurriculare (cor, trupă de teatru, club de dezbateri, echipe sportive, participare/organizare conferințe internaționale Model United Nations, robotică etc.).

Profesorii colegiului sunt recunoscuți în comunitate pentru pregătirea riguroasă în domeniul specialității și din punct de vedere metodic și, mai ales, prin gradul ridicat de exigență. Curricula este abordată la standarde ridicate iar elevii cunosc de la început acest lucru și sunt conștienți că acest nivel de pregătire le va folosi ulterior în viața academică. Atât profesorii cât și elevii sunt atașați de comunitatea colegiului și manifestă solidaritate în fața oricăror provocări care ar afecta imaginea acestuia.

Proiecte și programe dezvoltate în școală:
Corul CNMV;
Teatrul Orpheus;
Permisul ECDL – Certificatul de competență, în
parteneriat cu ECDL România, pentru funcţionarea
în cadrul C.N.M.V. a unui centru de pregătire şi
testare, în vederea obţinerii Certificatului European
de Utilizare a Computerului.
Clubul de dezbateri Pache;
Centrul de excelență în fizică, în colaborare cu
Fundația EMAG;
Fundația Ecologică Floare de colț;
Schimb intercultural cu Mgr. Frencken College,
Olanda;
Schimb intercultural cu SVGS SUA;
Clubul MUN;
Participare la conferințele Model United Nations –
Conferința Model United Nations of Bucharest 2018;
Cercurile de robotică QUBE, IGNITE;
Centrul de evaluare Cambridge, parteneriat cu
British Council;
Centru de organizare cursuri CISCO, parteneriat
cu Cisco Academy;
Sigma – Art;
Competiția internațională Odissey of the Mind;
Echipe sportive: volei, șah, baschet;
Proiecte Erasmus+

Liliana Zascheievici

Citarea se poate face în limita a 300 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral articolele purtătoare de Drepturi de Autor din cadrul IndependentaRomana.ro sau al revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ fără acordul Fundaţiei literar-istorice "Stoika". Pentru mai multe detalii, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Recomandări

Colegiul dobrogean SPIRU HARET Tulcea

Dobrogea este istoria românilor în miniatură, prin descoperirile arheologice, cetățile grecești sau romane, monumentele otomane, …

Colegiul național Carol I Craiova

Activitatea de Președinte de Bacalureat la Colegiul Național Carol I, Craiova a oferit prilejul autorului …







Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Toate informaţiile şi articolele publicate pe acest site de către colaboratorii şi partenerii revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ şi ai Fundaţiei literar-istorice "Stoika" sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui site sunt interzise. (vezi secţiunea TERMENI ȘI CONDIȚII). Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ATENȚIE! Postaţi pe propria raspundere! Vă rugăm să comentaţi la obiect, legat de conţinutul prezentat in material. Inainte de a posta, citiţi regulamentul. Ne rezervăm dreptul de a şterge comentariile utilizatorilor care nu intrunesc regulile de conţinut prevăzute la capitolul TERMENI SI CONDIȚII. Site-ul IndependentaRomana.ro nu răspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.




Te-ar mai putea interesa şi articole din: