Nicolae Doftoreanu, alias NICU DOFTOREANU, s-a născut în anul 1951 în București. Este inginer, promoția 1975 a Institului Politehnic București. În perioada de stagiatură 1980-1983 a fost membru activ al Cenaclului «Fântâna Mioriței» inițiat de scriitorul EMANOIL COBZALĂU în cadrul Întreprinderii de Mecanică Fină București, unde a fost şi în colectivul de redacție al revistei cu același nume. A mai publicat în ziarele «Adevărul», «Suplimentul Literar Artistic al Tineretului Liber», «Gând Românesc» din Alba Iulia, «Destine», «Ziarul știrilor de Cluj» şi în revistele «Ing.», «6.20.77», «Apollon», «Cetatea lui Bucur», «Pagini Românești din Noua Zeelandă» , «Vatra Veche», «Cronica Fundațiilor», «Independența Română», «Bogdania. (Redacția)
Din anul 1997 a început să participe la ședințele lunare ale cenaclului “Destine” din cadrul Societății Culturale “DESTINE” condus de scriitorul, editorul și omul de cultură VICTOR GH. STAN, ce editează ziarul cu același nume, unde i-au fost publicate mai multe poezii, iar ulterior, de la înființare, la cenaclul inginerilor de la “AGIR” condus de către prof. universitar NICOLAE VASILE
Pentru prima oară în Aprilie 2000, a fost publicat în volumul «Copacul cu Frunze albe», ca laureat al concursului “Cititorul punctează poetul” inițiat de domnul Victor Gh. Stan președintele filialei pentru copii și tineret București a Uniunii Scriitorilor din România și directorul societății Destine. În perioada 1998, 2001 şi 2002 a mai luat Premiul I, respectiv premiul II și III la Concursul National de Poezie organizat de aceiași societate “DESTINE”.
De asemenea a mai publicat poezii, în următoarele volume de autor: « «Tangoul, mereu tangoul», 2004 Editura Destine, «Sub semnul tangoului», 2005 Editura Destine, «Tangouri altfel», 2008 Editura Destine, «Tangoul mereu tânăr», 2010 Editura Destine, «Tangouri de ieri, tangouri de azi»,2012 Editura Arefeana, «În ritm de tangou», 2013, Editura Destine, «Tangouri sub…acoperire», 2014 Editura Editgraph Buzău, «Tangouri dintotdeauna», 2015 Editura Destine, «Un tangou numit dorință», 2016 Editura Ro.cart Urziceni, «Mordicus Tangou», 2017 Editura Arefeana antologie bilingvă româno-franceză în colaborare cu poetul Cristian Țârlea, «Tangouri zglobii despre copii și nu numai», 2018 Editura Ravex Com, «Tangouri potrivite …în stil englezesc» 2019 Editura Astralis antologie bilingvă româno-engleză.
DOINA BÂRCĂ
TANGOUL COPILĂRIEI (DAŢI-MI)
DAŢI-MI tropotul cailor
Pe creasta zorilor
..şi vă voi mulţumi!
DAŢI-MI clătinarea florilor
În urma paşilor vântului
..şi vă voi mulțumi!
DAŢI-MI spuma valurilor ,
Strecurată printre cioburile curate ale stâncilor,
Să-mi albesc visele,
…şi vă voi mulţumi!
DAŢI-MI!
Daţi-mi TIMP!
Daţi-mi timp să văd în ce se va transforma
Neliniştea formelor călătoare.
Să văd clipa în care renaşte întregul orizont ,
Acum…,
atâta cât îl văd,
doar peticit cu sentimente.
DAŢI-MI!
Daţi-mi
TIMP!
Daţi-mi timp să mă bucur,
Să merg acolo unde
…Nimic nu e perfect,
Pentru că totu-abia se naşte
trecând de la o lume la celaltă
DAȚI-MI !!
Daţi-mi TIMP !
Daţi-mi timp să vă mulţumesc
… Sau NU! Nu!
Mai bine nu îmi daţi nimic
Din tot ce aţi putea să-mi daţi!
TANGOU MILITĂROS
Motto: Devenim ceea ce suntem.
„Omul nu este propriul lui prezent. El este propriul său viitor. (Constantin Noica 1909- 1987)
A-ntrebat Gigel pe tata:
– Oare cum știu când sunt gata
Pregătit să fac armata?!
– Măi copile de ce oare
Pui această întrebare?
Tu nu știi că-i desființată?
De ce vrei să faci armată?!
– Fiindcă vreau să fiu bărbat
Din ăla adevărat!
Știi cum se spune-n popor
Faci armata și te-nsori!
– Oare nu e prea devreme
Să îți faci așa probleme?
Mai ai timp! Ești încă mic!
Joacă-te acum un pic!
– Aș vrea asta, de mă lași:
Țară, țară vrem ostași!
– Măi Gigel, ce ți-a venit
De ce ești așa pornit?
Nici nu știi ce grea-i armata!
– Ba știu însă vreau și gata,
Să văd cum e șmecheria
Aia cu milităria…
ce spuneai că o dai jos
Când nu mă purtam frumos!!
Citarea se poate face în limita a 300 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral articolele purtătoare de Drepturi de Autor din cadrul IndependentaRomana.ro sau al revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ fără acordul Fundaţiei literar-istorice "Stoika". Pentru mai multe detalii, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro