Iată că am ajuns să public și cea de-a doua carte, de această dată este vorba despre un volum de poezii, „Elixir pentru suflet”, ediție bilingvă româno-franceză, care a văzut lumina tiparului la Editura Fast Editing și care adună între coperți creațiile scrise în decurs de mai mulți ani, în care ofer un vast buchet de sentimente în versuri. Scriu ceea ce simt, arzând ca o lumânare, uneori până la epuizare. Pe măsură ce scriu, devin mai exigentă cu mine însămi. Toți trecem prin transformări, creștem ne dezvoltăm, ne șlefuim și dobândim experiență și înțelepciune cu trecerea timpului. Mărturisesc că emoțiile au fost foarte mari atât la intalnirea cu mirosul de cerneala proaspătă al cărții mele, cât și la întâlnirea cu cititorii.
„Elixir pentru suflet” a început să prindă aripi și să pătrundă în cât mai multe suflete. E incredibil acest sentiment! În acest volum de poezii am desfrunzit copacii sufletului meu de gândurile care i-au împăienjenit, iar acum ea își urmează propriul drum.
Cartea a fost lansată într-o atmosferă de sărbătoare pe 12 august la Galeria 2ART. Evenimentul a fost organizat de Primăria Sectorului 2 – Centrul Cultural Mihai Eminescu, în colaborare cu Fundaţiei Literar-Istorice „STOIKA”.
Viața ne oferă mereu lucruri și momente frumoase pentru care trebuie să spunem mulțumesc, atât lui Dumnezeu, cât și familiei, prietenilor, oamenilor care ne ajută și ne fac fericiți pe noi sau pe cei dragi nouă, iar eu, Slavă Domnului, am multe motive să fiu fericită și recunoascătoare.
Mulțumirile mele nesfârșite se îndreaptă c ătre organizatoarea, moderatoarea și prefațatoarea cărții, poeta Doina Bârcă, pentru sprijinul pe care mi-l oferă în orice moment și pentru implicarea de care a dat dovadă în crearea unui alt eveniment de poveste care va rămâne veșnic întipărit în mintea și sufletul meu.
Evenimentul a fost presărat de alocuțiunile unor distinse personalități din lumea culturală care s-au aplecat asupra versurilor mele și cărora le mulțumesc: Florian Laurențiu Stoica, Preşedintele Fundaţiei LiterarIstorice „STOIKA”, directorul revistei ”Independența Română-Independența prin cultură”, care îmi găzduiește articolele în paginile revistei; Nicolae Vasile, prof. dr. Ing., coordonator cenaclul AGIR, poet și director revista „CRONOS”; Geo Călugăru, poet, scriitor, membru al Uniunii Scriitorilor din România; George Călin, scriitor, ambasador cultural al României, Convenţia ONU-Geneva; Maria Petrescu, scriitor, sociolog, Șef Serviciu Relații Publice în cadrul Poliției Locale Sector 2; George Terziu, Scriitor și publicist, realizator a numeroase emisiuni radio și TV; Mihaela Cazimirovici, scriitor, redactor; Ioan Rațiu, poet, coordonatorul cenaclului „Mihail Grămescu”; Marinela Stănescu, poet.
Mulțumiri alese actriței Doina Ghițescu, care a recitat câteva dintre poeziile mele, atât în română, cât și în franceză, dar și interpretei Ioana Sandu, profesoară, textieră cu o voce specială, caldă și artistului Sava Răgățeanu, care au cântat și au încântat audiența. Multumesc din suflet editurii Fast Editing, doamnei Geni Duță și tuturor celor care își pun sufletul, pentru tipărirea unei cărți, pentru realizarea unui vis.
Asistența a fost numeroasă, în ciuda soarelui torid, iar căldura oamenilor a amplificat evenimentul. Am avut alături o parte din familie și câțiva prieteni, persoane pe care nu le cunoșteam, dar care mi-au oferit clipe de emoție și bucurie, au fost și numeroase personae care m-au susținut de la distanta, care mi-au trimis mesaje și care șiau dorit sa fie prezenți, dar nu au reușit. Mulțumesc tuturor oamenilor frumoși, care deși nu mă cunosc, mă iubesc și mă apreciază. Și eu îi iubesc și datorită lor perseverez, am învățat să aleg iubirea, dăruirea, compasiunea.
Recunoscătoare pentru tot, pentru clipa de față care a adunat prieteni și cititori, mi-a venit rândul să vorbesc despre nașterea acestui volum, în care am așezat trăiri la care am fost părtașă sau martoră, încercând să îmi stăpânesc emoțiile, care pentru mine, au o mare însemnătate. Spun acest lucru pentru că poezia reprezintă o lume a emoțiilor,
în forma ei cea mai pură, o lume care nu este constrânsă de reguli și de mentalități, este o lume liberă, spre deosebire de lumea în care trăim.
Poezia înseamnă să scriu cu sufletul. Este o modalitate de a scoate dinlăuntru amalgamul de sentimente și trăiri care mă invadează, care se vor impregna pe hârtie și vor produce un efect asupra cititorului. Scriu pentru că atunci când o fac sufletul meu cântă, în timp ce cuvintele dansează în ritmul lor. Sufletul dictează stiloului versuri care fac posibilă deschiderea gândirii cititorului la potențialele interpretări pe care le propun versurile.
Mă plimb prin viață cu creionul în mână dând contur fiecărei zile, bifând momente importante sau eșecurile care îmi dau forța să merg mai departe. Scriu fiecare filă a vieții mele, asemenea unui om care are de îndeplinit o misiune, cu destinații multiple, popasuri frecvente, trenuri pierdute, porturi noi, decolări bruște, aterizări tardive… sunt filele propriei mele povești, în care contează povestea. Las cititorii să vadă dincolo de cuvintele goale sau mascate, las subîntelesul să își facă simțită prezența, trag draperiile și vă doresc lectură plăcută, în speranța că versurile izvorâte din sufletul meu vor atinge sufletele cititorilor.
DEEA STATE
Citarea se poate face în limita a 300 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral articolele purtătoare de Drepturi de Autor din cadrul IndependentaRomana.ro sau al revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ fără acordul Fundaţiei literar-istorice "Stoika". Pentru mai multe detalii, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro