ACASĂ / ARTICOLE / ASCLEPIOS / FENG SHUI ORIUNDE, ORICÂND (I)

FENG SHUI ORIUNDE, ORICÂND (I)

FENG SHUI ORIUNDE, ORICÂND (I)
Motto „Sunt ceea ce gîndesc că sunt“

Totul este energie. Ea ne alcătuiește și ne transcede. Universul cu toate schimbările și toată complexitatea sa de procese și manifestări, este energie. Energia ține totul unit și conferă coerentă și continuitate. Toate celulele ce alcatuiesc un corp viu sau amorf, sunt tinute laolalta de energie. Ea se mișcă pe toate directiile. Ca să simplificăm, să înțelegem mai ușor, ne vom referi la doar trei dintre ele, cele specifice planului tridimensional care ne este cel mai familiar: ascendent, descendendent și lateral.
Feng Shui-ul, aceasta milenară știință și arta chinezească se ocupa în principal cu studiul deplasării energiilor, și redirecționării lor în spațiu și timp, cu scopul ameliorării mediului nostru ambiental și a tuturor domeniilor vieții noastre: sănătate, fericire, afaceri, bunăstare, maturizare și evolutie spirituala si nu in ultimul rand ameliorarea vietii de familie, legaturile de cuplu si cele pe care le avem cu copiii noștrii. Din punct de vedere, al feng shuiului, energiile sunt de trei feluri : energia cerului, energia pămăntultui și energia fiecărei ființe ( în popor i se spune har, dar noi îl știm de noroc).
Fosindu-se de punctele cardinale, cele principale ( N,S ,E, V) și patru secundare (NE, SE, NV,SV) precum și de cele cinci elemente naturale : apa, lemn, foc, pămănt, metal, de cele trei feluri de cicluri dintre ele : generare, consum și distrugere, putem întelege mai ușor feng shui-ul.
Feng- shui-ul, s-a născut și a evoluat de-a lungul mai multor milenii, în cadrul mai multor școli. Vă voi vorbi,azi,de patru dintre cele, mai importante.

Școala Formei sau Xingfa („Xing” înseamnă formă și „fa” înseamnă metodă) este cea mai veche școală de Feng Shui. Existenţa acesteia avea legătură cu faptul că chinezii acordau o importanţă deosebită poziţionării si orientării caselor. Această şcoală era adepta ideii că qi-ul (energia) este purtata de vânt către apă. Din această cauză se analizeaza îndeaproape poziţionarea terenului, apelor şi reliefului în care urmeaza să se amplaseze casele. Aceasta școală studiază formele (forme naturale de relief – munți, râuri) și configurațiile din mediul înconjurător, elemente structurale si arhitectonice create de om ; exterioare (autostrăzi, clădiri) sau interioare (camere, coridoare, mobilă, elemente de decor). Toate acestea influențează oamenii care trăiesc în apropierea lor.
Fiecare casă se împarte în 8 sectoare : carieră, faimă, prosperitate (bogătie), relații (căsătorie), familie (strămoși), copii (creativitate, urmași), cunoaștere (spiritualitate), relații cu semenii.
Totodată, această școală interpretează cum curge energia în funcție de formele geometrice și spațiile disponibile, și cum fluxul de energie creat poate fi benefic sau nu. Toate aceste forme și configurații au influență asupra bunăstării si norocului nostru.
De exemplu: În interior – o cameră aflată la capătul unui coridor lung este expusă unui flux direct, foarte puternic, de energie. Un drum drept și lung este denumit „săgeată otrăvită”. Ideal este să se încerce devierea (frângerea) acestui flux. Acest lucru se face ori prin utilizarea unor plante stufoase ori a unor oglinzi. În exterior – o fereastră sau o ușă, către care este îndreptat colțul ascuțit al unei clădiri vecine, are parte de un flux extrem de puternic de energie. Este recomandat ca acest aspect să fie domolit – fie cu un zid, fie cu o plantă. Un obiect ascuțit sau un colț ascuțit sunt considerate un vârf de suliță. Un drum curbat este comparat cu un arc sau cu lamă curbă a unui cuțit.
Dar, aceste obiecte vizibile și folosirea doar a școlii formei nu sunt suficiente în evaluarea Feng Shui, și constituie doar o parte a influențelor Feng Shui-ului.
Pe parcursul vieții am observat că norocul nu este același. El are suișuri și coborâșuri. La fel se întâmplă și cu o casă: nu poate avea noroc permanent, deoarece bunăstarea noastră nu este influențată doar de formele și configurațiile mediului înconjurător, ci și de anumite energii care există peste tot în jurul nostru, energii care ne influentează atât în mod benefic cât și nefast. Chiar dacă o casă este frumoasă și este construită într-un loc potrivit, respectând condițiile menționate de către un maestru cand s-a facut planul de constructie, fiind locul unde se adună qi-ul cel mai benefic, nu înseamnă că se va bucura de prosperitate eternă. Deoarece energiile nu sunt statice, direcțiile lor se schimba mereu în timp, se poate ca o casă care are în prezent o fațadă așezată spre o direcție bună, peste 20 de ani să nu mai primească caeleasi tipuri de energie. Din această cauză, norocul ei va avea, pentru o perioadă, un declin. Apoi, după alți 20 de ani, norocul poate reveni (sau nu), iar casa va fi iar benefică (sau nu) pentru cei care locuiesc în ea. Principiul ce stă la baza acestei şcoli se referă la cele opt direcţii cardinale ale unui anumit tip de qi. Metoda de observaţie se bazează mai mult pe modul în care energiile abstracte ale naturii influențează norocul caselor, pe intelect, decât pe intuiţie. Toate forțele naturii sunt asociate cu timpul și spatiul. De aceea este necesar ca direcția fațadelor tuturor caselor să fie măsurată exact pentru a determina tipul de influență. Instrumentul indispensabil care ne ajută să stablim influența acestor energii, este busola Lo Pan. Fiecare casă are un palat de așezare și unul de orientare. Are de asemenea 4 direcții bune :
Sheng Chi : prosperitate, bogatie
Nien Yen : dragoste, longevitate
Tien Yi : sanatate, vindecare
Fu Wei : armonie generala si 4 directii rele :
Ho Hai : ghinion, accidente
Chueng Ming: pierdere totala
Lui Shar: șase ucideri, necazuri
Wu Kwei: cinci stafii
Astfel, ajungem să cunoaștem și Școala busolei.
Deoarece Școala Formei si Școala Busolei sunt interdependente neputând fi separate, practicanţii autentici ai zilelor noastre combină cele două şcoli, formând aşa- numitul Feng Shui “clasic” sau “tradiţional”.
Pentru o analiză și mai completă ne folosim de Școala Stelelor Zburătoare – numită și Școala Shyun Kung care folosește calcule făcute pornind de la planul și data construirii unei clădiri în combinatie cu orientarea ei geografica. Aceasta scoala permite practicantilor sa foloseasca cele cinci elemente și grila cu cele opt direcții (pornind de la un număr personal numit Kua care se calculează pentru fiecare individ în funcție de anul nașterii) precum și cele 8 puncte cardinale în cele mai sofisticate moduri, permitănd analize complexe și precise. Toate celelalte școli și teorii nu fac altceva decăt să pregătească terenul pentru aplicarea învățăturilor acestei școli.

Această școală vorbește despre cele 9 tipuri diferite de energie în mediul nostru înconjurător, aparținând constelației Carul Mare. Aceste energii unice sau stele zburătoare, de la 1 la 9, au o influență aparte asupra mediului și a noastră.
Steaua 1 – Steaua Albă a Norocului
Steaua 2 – Steaua îmbolnăvirilor
Steaua 3 – Steaua Certurilor
Steaua 4 – a romantismului și succesului academic
Steaua 5 – 5 de Galben aduce cu sine accidente si pericole pentru cei care locuiesc sau lucreaza in acest sector
Steaua 6 – Steaua Favorabila a Cerului sau Steaua Albă a Norocului indirect aduce noroc neasteptat din activitati speculative. Aduce de asemenea si autoritate asupra celor din jur.
Steaua 7 – Steaua Violentelor si aduce cu sine riscul de jaf, furt si agresiune fizica
Steaua 8 – Steaua Abundenței
Steaua 8 – Steaua Abundenței
Steaua 9 – Multiplicatoare de noroc precum și de ghinion, funcție de ce altă stea se afla lăngă ea
Stelele zburătoare se schimbă într-un mod ciclic, influențând diferit norocul unei case, al unei persoane sau al unei incaperi de-a lungul timpului. Mai precis ele se schimbă periodic : la 20 de ani, anual, lunar și zilnic. Nu și săptămînal.
Prin urmare, elementul important în școala stelelor zburătoare este efectul timpului asupra norocului unei clădiri.
În prezent, ne aflăm in „perioada lui 8” (2004 – 2024).
În această perioadă energiile benefice ale unei persoane sunt 8, 9 și 1.
Energia 8 – reprezintă properitatea sau armonia umană actuală
Energia 9 – reprezintă propseritatea sau armonia umană viitoare
Energia 1 – reprezintă prosperitatea sau armonia umană îndepărtată

Seffer Rita

Citarea se poate face în limita a 300 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral articolele purtătoare de Drepturi de Autor din cadrul IndependentaRomana.ro sau al revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ fără acordul Fundaţiei literar-istorice "Stoika". Pentru mai multe detalii, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Recomandări

Primul transplant la om al unui rinichi de porc

În ziua de 16 martie 2024, la Spitalul din Boston (Massachutes, SUA), s-a efectuat primul …

Necesitatea reformării sistemului de sănătate

România produce de departe cel mai mare număr de medici raportat la populație. Ansamblul indicatorilor …







Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Toate informaţiile şi articolele publicate pe acest site de către colaboratorii şi partenerii revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ şi ai Fundaţiei literar-istorice "Stoika" sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui site sunt interzise. (vezi secţiunea TERMENI ȘI CONDIȚII). Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ATENȚIE! Postaţi pe propria raspundere! Vă rugăm să comentaţi la obiect, legat de conţinutul prezentat in material. Inainte de a posta, citiţi regulamentul. Ne rezervăm dreptul de a şterge comentariile utilizatorilor care nu intrunesc regulile de conţinut prevăzute la capitolul TERMENI SI CONDIȚII. Site-ul IndependentaRomana.ro nu răspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.




Te-ar mai putea interesa şi articole din: