ACASĂ / ARTICOLE / ASCLEPIOS / FENG SHUI ORIUNDE, ORICÂND (II)

FENG SHUI ORIUNDE, ORICÂND (II)

FENG SHUI ORIUNDE, ORICÂND (II)
Motto „Sunt ceea ce gîndesc că sunt“

Cei Patru Stâlpi ai Destinului este o metodă de predicție, de calcul, logică și capabilă să ne explice lucrurile care se petrec in viața noastră, oferindu-ne posibilitatea de a arunca o privire în viitor. Această școală chinezească de aflare a viitorului unei persoane, dispune de un sistem de predicție a posibilității și a schimbărilor, care se bazează pe anumite legi și pe anumite teorii. Trebuie doar să înțelegem că există anumite legi ce guvernează lumea în care trăim.
– Legile Universului dintre care cea mai importantă este legea cauzei și efectului
– Legile naturale care guvernează lumea
– Cele 5 elemente – orice aspect din Univers este alcătuit din cel puțin unul dintre cele cinci elemente și poate fi simbolizat de acestea.
– Yin și Yang – principiile feminin și masculin – care guvernează întreaga Creație
– Ordinea universală – este premisa de bază a înțelegerii destinului nostru. Lumea în care trăim nu este haotică ci urmează niște legi naturale.
– Înțelegând această ordine vom putea face deducții logice legate de ceea ce ni se va întampla în viitorul apropiat sau îndepărtat
Din punctul de vedere al calendarului chinezesc, orice moment poate fi exprimat în termenii a patru perechi de elemente:două ale anului, două ale lunii, două ale zilei și două ale orei. Aceasta se regăsește sub denumirea de arta celor patru stâlpi ai destinului.
Cei patru piloni și cele două elemente aferente fiecărui pilon fac în total 8 elemente; însă de regulă, un element sau chiar mai multe lipsesc sau sunt insuficiente și astfel, îmbunătățirea acelui element este ceea ce se numește îmbunătățirea Feng Shui-ului unei persoane.
Putem folosi această tehnică atunci când dorim să avem o privire de ansamblu asupra vieții unei persoane și când dorim să-i oferim anumite sfaturi în legătură cu acțiunile pe care ar trebui să le întreprindă în decursul vieții sale. Putem afla, folosind cei patru piloni, ce gen de relație are acea persoană cu părintii, cu prietenii, cu partenerul de viață, la serviciu, către ce domeniu ar fi bine să-și îndrepte cariera, dacă un anumit moment este sau nu favorabil pentru a începe o afacere nouă, previziuni în ceea ce privește sănătatea și multe altele. Chinezii împart sinele în patru părți, descrise fiecare de câte un stâlp, coloană. Ce ne poate arăta fiecare dintre cei patru stîlpi?

– stâlpul anului : familie și societate
– stâlpul lunii: copilăria timpurie ți relația cu părinții
– stâlpul zilei: despre persoana analizată ți relația acesteia cu partenera, sau partenerul de viață
– stâlpul orei de naștere: cariera, relația cu copiii și bătrînețea.

Stâlpul anului exprimă eul nostru cel mai aparent, al relațiilor sociale și al raporturilor profesionale. Ne arată, de fapt cum ne percep alții. Coloana reprezintă și trecutul familiei, cât și modul în care ești privit de societate. Arată impacturile subtile, în planul acumulărilor personale.
Stâlpul lunii indică modul în care ne percepem și ne controlăm activitatea. El reprezintă modul de gîndire și de apreciere a lucrurilor din interior, spre exterior.
Coloana Lunii se mai numește și Palatul Părinților. Aici poți vedea relația dintre tine și părinții tăi. Aici poți citi și despre copilăria ta și este o indicație a tipului de familie în care ai crescut. Arată și relatia cu colegii si talentul în afaceri.
Stâlpul zilei este și cel al sansei și al sinelui . El este conștiinta noastră.
Stâlpul orei este legat de eul nostru profund, de subconștient. Marchează modul de cunoaștere a lumii prin intuiție. Aici poți vedea relația dintre tine și copiii tăi. Îți spune și despre bătrânețe, frați și surori, iubiți, creativitate, sex. Identificând elementul sinelui (elementul ramurii celeste din coloana zilei) putem face ecuația destinului nostru la naștere.

Cei Patru Stâlpi ai Destinului reprezintă una dintre cele mai importante școli de astrologie, din China. Ea reprezintă un sistem de calcul unic de aflare a adevărului, care analizează destinul pe baza anului, lunii, zilei și orei de naștere. Cele 4 informații, reprezintă cei 4 stâlpi ai destinului care ne influențează soarta. Pe baza interpretării relațiilor dintre cei patru stâlpi (anul nașterii, luna, ziua, ora) se poate determina un posibil traseu pe care orice persoană îl poate urma. Fiecare reprezintă căte un stalp al destinului nostru. Fiecare stâlp are o parte „celestă” (darurile pe care le primim de la divinitate din naștere ) și una „terestră”(energiile pe care le primim din partea pământului). Există în total zece tulpini celeste, care corespund aspectelor yin si yang ale celor cinci elemente: lemn, foc, pământ, metal, apă .
În mare cele cinci elemente au urmatoarea semnificație :
1. Lemnul: creativitatea artistică, imaginația, libertatea. Se potriveste: artiștilor
2. Focul: claritatea, pasiunea, înflăcărarea. Se potrivește: oamenilor de acțiune
3. Pămîntul: prudența, maturitatea, simțul realității, bunul-simț, echilibrul, înclinația spre muncă . Se potriveste: oamenilor de afaceri
4. Metalul : energie, fermitate, integritate, constanță, solicitudinea, voința. Se potrivește: oamenilor legii
5. Apa: luciditate, răceala, rezerva, calm. Se potrivește: comercianților
Elementele care ne lipsesc „din naștere” ne indică zonele de care să ne ocupăm cu mai multa grijă. De exemplu, lipsa apei arată slăbiciunea rinichilor și a vezicii urinare, lipsa focului o slăbiciune a inimii, șamd. Dacă avem de-a face cu o insuficiență pe un anumit element, soluția este să hrănim elementul/ elementele care îl generează, îl stimulează. De exemplu, un foc prea slab are nevoie de mai mult lemn, dar și de apa (care hrănește lemnul), un metal prea slab de pământ dar și de foc, ș.a.m.d.
Horoscopul chinezesc este structurat în 12 semne zodiacale care au nume de animale. Cele 12 animale sunt asociate fiecărui an. Buddha a cerut animalelor să vină în fața lui înainte de a părăsi Pămîntul. Doar 12 animale s-au supus și au răspuns chemării. În semn de recunoștință, Buddha a dat fiecărui an numele unuia dintre aceste animale, în funcție de ordinea sosirii. Primul a sosit Șobolanul, apoi Bivolul, Tigrul, Iepurele, Dragonul, Șarpele, Calul, Oaia, Maimușa, Cocoșul, Câinele și, ultimul, Mistrețul. Astfel se explică apariția celor 12 semne zodiacale.
Yin si Yang sunt pînza pe care se țes cei patru stîlpi ai destinului. Sunt principiile care stau la baza facerii lumii: masculin și feminin.
Pe Yin îl identificîm cu femininul, cu secretul, intimitatea, introversiunea, faza de formare creativă. Yang corespunde masculinului, expansiunii, fazei de realizare.
Stâlpii destinului, cum îi numesc chinezii reprezintă cheia identității noastre, un adevărat nume secret. Ele descriu cîte o fațetă a eului nostru. Sunt 60 de binoame, reprezentate fiecare de câte un animal și un agent (apa, lemn, metal, foc, pământ . Primul pas constă în a stabili elementul central al întregului sistem: cel al identității de sine. Cele patru coloane ale destinului sunt precum patru generații de persoane aflate în fața noastră.
1. Puterea este elementul care cucerește sinele . Conceptul de putere se referă la statut, poziție socială, disciplina, reguli.
2. Resursele reprezintă elementul care dă naștere sinelui. Resursele reprezintă o categorie care se referă la tot ce susține viața persoanei inclusiv hrana și medicamentele, educația, procesele de gândire.
3. Sinele este reprezentat de elementul tulpinii celeste din coloana zilei.
4. Inteligența – este produsă de elementul sinelui și arată expresia de sine, capacitatea de prezentare și agresivitatea persoanei analizate.
Metoda celor 4 stâlpi ai destinului sau, pe scurt, Bazi reprezintă una din ramurile majore ale astrologiei chineze. Este un studiu științific care traduce informațiile datei tale de naștere în Codul Destinului tău.
Mulți îl consideră unul dintre cele mai precise mijloace de divinație din lume, fiind un sistem unic de aflare a viitorului care pornește exclusiv de la data nașterii persoanei.
Cunoscând datele de naștere ale unei persoane respectiv anul , luna , ziua și ora putem transpune această informație, prin intermediul calendarului chinezesc, în cele 5 elemente : metal , apa , lemn , foc și pământ .

Feng Shui nu este o terapie alternativă. Este un mod de viață pentru cei cel înțeleg și ajung să se convingă de eficiența lui, în oricare dintre școlile sale. Mai mult decât sănătatea, el vindecă sau ameliorează vieți, situații imposibile, ne ajută să ne cunoaștem mai bine și să ne strecurăm mai ușor printre meandrele vietii, învățând din mers cum să fim mai buni, mai eficienți, mai competitivi. Metafizica Chineză înseamnă echilibrul și armonia elementelor, care este fundamentul acestei învățături.

Sefer Rita
(Bibliografie: curs Feng Shui Internet)

Citarea se poate face în limita a 300 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral articolele purtătoare de Drepturi de Autor din cadrul IndependentaRomana.ro sau al revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ fără acordul Fundaţiei literar-istorice "Stoika". Pentru mai multe detalii, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Recomandări

Primul transplant la om al unui rinichi de porc

În ziua de 16 martie 2024, la Spitalul din Boston (Massachutes, SUA), s-a efectuat primul …

Necesitatea reformării sistemului de sănătate

România produce de departe cel mai mare număr de medici raportat la populație. Ansamblul indicatorilor …







Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Toate informaţiile şi articolele publicate pe acest site de către colaboratorii şi partenerii revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ şi ai Fundaţiei literar-istorice "Stoika" sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui site sunt interzise. (vezi secţiunea TERMENI ȘI CONDIȚII). Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ATENȚIE! Postaţi pe propria raspundere! Vă rugăm să comentaţi la obiect, legat de conţinutul prezentat in material. Inainte de a posta, citiţi regulamentul. Ne rezervăm dreptul de a şterge comentariile utilizatorilor care nu intrunesc regulile de conţinut prevăzute la capitolul TERMENI SI CONDIȚII. Site-ul IndependentaRomana.ro nu răspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.




Te-ar mai putea interesa şi articole din: