Fundaţia Principesa Margareta a României
Fundaţia Principesa Margareta a României este una din organizaţiile neguvernamentale de elită care contribuie la dezvoltarea societăţii din România. A fost înfiinţară în anul 1990 de Alteţa Sa Regală; Principesa moștenitoare Margareta a României, împreună cu tatăl său, Majestatea sa Regele Mihai I.
Încă din 1993, fundaţia a venit în sprijinul vârstnicilor din România prin programe menite să lupte împotriva izolării şi a singurătăţii, şi de ridicare a calităţii vieţii lor. Astfel peste 171.000 de persoane au primit sprijin din partea fundaţiei în centre de îngrijire ori direct la domiciliul lor.
Fundaţia principesei Margareta este o organizaţie guvernamentală de elită care sprijină copiii, tinerii şi vârstnicii prin intervenţii deosebite bazate pe schimb de experienţe şi valori între generaţii. În anul 2015, Fundaţia Principesa Margareta a României aniversează 25 de ani de activitate.
În prima săptămână a lunii martie, 600 de vârstnici, beneficiari ai programului „Niciodată singur”, sprijiniţi la domiciliu şi în centrele de bătrâni din Bucureşti, Brăila, Constanţa, Ilfov şi Ploieşti, au fost vizitaţi de voluntarii programului şi au primit în dar flori, mărţişoare şi un gând bun menit a le alina singurătatea.
Cele 600 de mărţişoare au fost realizate de copii, în cadrul Centrului Comunitar Generaţii, pentru a aduce bucuria în sufletul vârstnicilor.
Sosirea primăverii a adus doamnelor vârstnice sprijinite în programul „Niciodată singur” şi un cadru special menit să le redea starea de bine. Echipe de specialitate, formate din elevi ai colegiului UCECOM „Spiru Haret”, au fost prezente pentru a oferi servicii de îngrijire şi înfrumuseţare vârstnicilor aflaţi în centrele „Speranţa” şi Complexul de servicii socio-medicale al Municipiului Bucureşti şi doamnelor beneficiare ale programului la domiciliu.
Programul „Niciodată singur” este realizat în parteneriat cu Asociaţia „Les petits frères des Pauvres”.
Doina Barca
Citarea se poate face în limita a 300 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral articolele purtătoare de Drepturi de Autor din cadrul IndependentaRomana.ro sau al revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ fără acordul Fundaţiei literar-istorice "Stoika". Pentru mai multe detalii, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro