ACASĂ / ARTICOLE / ÎN GRADINA LUI ACADEMOS / Ghițeanu Ecaterina (Nineta)

Ghițeanu Ecaterina (Nineta)

Motto: Cuvintele rămân pentru totdeauna mai ales când se adresează între doi Oameni. Când discuți cu o persoană necunoscută despre lucruri cunoscute, constați că vorba este imaginea sufletului, capabilă să-l înalțe spre fericire, înțelegere și aprecierea omului bun. La expoziția pictoriței Alexandrina Dinu din centrul orașului București, în data de 17 octombrie 2020, am întâlnit un asemenea om bun, și care prin ceea ce poseda înregistrat pe telefonul mobil, am urmărit o succesiune de imagini cromatice pictate, reușind să fericească doi oameni buni, pe subsemnatul și pe artista plastică realizatoarea picturilor ce se perindau pe telefon. Discuția s-a aprins în jurul COVID 19 care a reușit să distrugă liniștea spirituală și trupească umană de pe întregul glob pământesc. A ajuns COVID 19 să cucerească imaginația nu numai a pictorilor, ci și a scriitorilor și chiar a tuturor care au un cap pe umeri, pentru a și gândi. Pe interlocutoarea mea o cheamă Ghițeanu Ecaterina Nineta și este o talentată artistă plastică. În derularea imaginilor de pe telefonul mobil, acesta fiind în prezent mijlocul de comunicare, au început să apară flori pictate de toate formele și culorile care mai de care demne de reținut pe retina unui ochi neobosit și doritor de a-și potoli setea de frumusețe, real și natural.

Mi-a prezentat artista plastică Ghițeanu Ecaterina Nineta două tablouri Covid, frumoase picturi prin care demonstrează că stăpânește la superlativ culoarea, desenul, compoziția. Ce nebunie este și ideea creării virusului ucigător; ce nebunie să provoci întunecata moarte! Deși se zice că frumusețea face casă bună cu înțelepciunea, aș îndrăzni să contrazic această veche zicere. Pe atunci nu era cunoscută artista Ghițeanu Ecaterina Nineta de la care am învățat că arta nu moare niciodată, iar ea folosește tehnica personală de a aranja în tablouri ceracolorul la cald. În îndelungata mea activitate picturală am lucrat mult cu culori ceracolor, dar nici în visul cel mai frumos și norocos, nu am gândit așa ceva că se poate realiza pe o asemenea temă. Mă întorc la virusul ucigaș cu speranța “de ce să murim înainte de a muri?” și mai adaug: “dacă știm că suntem destinați morții de ce să nu trăim în bucurie?”. Cunoscând mulți oameni cufundați în artă și frumos precum delicata Ecaterina Ghițeanu nu e păcat să nu trăim în bucurie, în fața creațiilor sale? Despre oameni subsemnatul găsește întotdeauna cuvinte frumoase și potrivite. Cuvântul este ceva minunat, fiindcă în el rămâne memoria despre om. Noi, cu timpul părăsim cuvântul, dar cuvintele noastre rămân pentru totdeauna, mai ales când sunt și scrise, cum am scris azi despre artista plastică Ghițeanu Ecaterina care este artist, prieten și om. “OM, ce minunat sună acest cuvânt” (Maxim Gorki), pe care îl merită. P.S. Tehnica prelucrării la cald a materialului ceracolor lucrată cu multă trudă, talent și tenacitate, este unul din secretele abilității sale făcută cu profesionalism, profunzime și răbdare de-a lungul anilor. Prin lucrările plastice realizate aduce o mare satisfacție cromatică celor ce vor avea capacitatea de a da o importantă dimensiune compozițiilor prin metoda artistei Ghițeanu Ecaterina Nineta.

Prof. Cojocaru Vergil-Cover-membru UZPR, UAPR București

Citarea se poate face în limita a 300 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral articolele purtătoare de Drepturi de Autor din cadrul IndependentaRomana.ro sau al revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ fără acordul Fundaţiei literar-istorice "Stoika". Pentru mai multe detalii, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Recomandări

Prini Adelmo

Artistul plastic Prini Adelmo, al cărui talent se desfășoară continuu și în cote din ce …

Ileana Elena Ivan

leana Elena Ivan a moștenit talentul plastic de la bunicul domniei sale, după mamă, Procopie …







Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Toate informaţiile şi articolele publicate pe acest site de către colaboratorii şi partenerii revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ şi ai Fundaţiei literar-istorice "Stoika" sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui site sunt interzise. (vezi secţiunea TERMENI ȘI CONDIȚII). Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ATENȚIE! Postaţi pe propria raspundere! Vă rugăm să comentaţi la obiect, legat de conţinutul prezentat in material. Inainte de a posta, citiţi regulamentul. Ne rezervăm dreptul de a şterge comentariile utilizatorilor care nu intrunesc regulile de conţinut prevăzute la capitolul TERMENI SI CONDIȚII. Site-ul IndependentaRomana.ro nu răspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.




Te-ar mai putea interesa şi articole din: