ACASĂ / ARTICOLE / LA ÎNCEPUT DE DRUM - ȘCOALA AZI / LUCIANA CĂTĂLINA FLOREA – Talent plurivalent

LUCIANA CĂTĂLINA FLOREA – Talent plurivalent

LUCIANA CĂTĂLINA FLOREA

Talent plurivalent

Luciana Cătălina Florea s-a născut la data de 08.02.2007 şi este elevă în clasa a-IV-a la Şcoala Gimnazială „Pia Brătianu”, Sector 1. Cătălina a început cursurile de teatru la Clubul Copiilor Sector 1 la vârsta de trei ani şi șapte luni, sub îndrumarea doamnei profesor Magda Băcescu. În cadrul Clubului Copiilor Sector 1 frecventează şi cursurile de Gimnastică Ritmică, Cultură Civică, Informatică şi Cultură şi Civilizaţie Engleză. A urmat cursuri de balet la Ṣcoala Dance Studio – The Music of The Body şi a participat în nenumărate rânduri la Festivalul Conil – Festivalul Integrării. A debutat pe scenă în anul 2011 la Școala Gimnazială nr.179, în cadrul Concursului Municipal de Poezie „Emoţie de Vers”, unde a interpretat poezia „Căţeluşul”. A participat la preselecţii pentru emisiunea „Next Star”, ajungând în faza a doua, a obţinut numeroase premii şi diplome la concursuri naţionale, municipale, interjudeţene și regionale precum: Cupa Primăverii, Cupa Toamnei – Nostalgii de toamnă, Concurs de Poezie „Emoţie de vers”, Festivalul Regional de Teatru „E Strada Elevilor”, Concurs Naţional „Copilărie în paşi de dans” – Băicoi, Concurs Interjudeţean „Steluţele Dansului” – Deva 2015, Festivalul „Fulgilor de Nea”, Festivalul de Creaţie și Interpretare a Poeziei Ianus – martie 2014 – 2017, Cupa Primăverii „Eco Fashion” – 2016, Concurs Național de Creație Literară „Nichita Stănescu” – 2016, 2017, Festivalul de Teatru „Jean Monnet” Ediţia a-II-a, martie 2017, Concursul naţional de tinere talente „Allegria”, Concursuri organizate de Federaţia de Artă, Muzică şi Sport – martie 2017, secțiunile teatru, poezie și dans.
În cadrul Festivalului Naţional al Teatrelor de Revistă pentru Copii, Buşteni 2015, şi Festivalul Naţional de Teatru pentru Elevi „Ferdinand I”, 2015, 2016, 2017, a obţinut „Premiul Special“ și „Premiul I pentru Interpretare actorie”, respectiv „Cea mai bună actriţă în rol secundar” pentru rolul Ioana din sceneta „Ioana şi Cucoana” și pentru rolul Cătălina din sceneta „Problemele Cătălinei”.
În cadrul programului ERASMUS, în data de 26 septembrie 2016, alături de colegii de clasă, sub îndrumarea doamnei învăţătoare Cristina Burlan și a profesoarei de limba engleză Doina Cucu de la Școala Gimnazială „Pia Brătianu”, a participat la Lingua Fest 2016 – Centrul cultural ARCUB Gabroveni unde a interpretat Nane Toha în limba rromani (apariție TVR). A participat, împreună cu colegii de la Trupa de Teatru „Joc” la TVH în cadrul emisiunii „Umblă vorba”. Din toamna anului 2016 urmează cursuri de canto și majorete în cadrul Ansamblului Andantino de la Cercul Militar Național. Alături de Andantino a luat parte la preselecţia de la emisiunea „Românii au Talent”, la zilele Comunei Cornetu – apariție TV, la lansarea CDului Siviei Dumitrescu şi al Oanei Sârbu la magazinul Muzica, a participat în cadrul spectacolelor susținute cu ocazia Crăciunului: în Piața Constituţiei la Târgul de Crăciun (2 spectacole, din care unul alături de Silvia Dumitrescu), la spectacolul de la Cercul Militar Național intitulat „Nimeni nu-i ca tine Moş Crăciun”, apariţie la TVR 1 în direct la emisiunea Loto 6/49, la spectacolul la TANNEX Show, Măgurele – decembrie 2016, la spectacolul susținut cu ocazia zilei de 8 Martie la Cercul Militar Național. Publică, pentru prima dată, poezii în Antologia „Emoţie de vers”, 2014, apoi în volumul „Antologia Fără Titlu”, 2016 și în alte reviste de specialitate.
O cunosc pe Cătălina de la câteva luni și iată ce frumos a crescut și ce copil minunat este. Am dorit să v-o prezint pentru că și ea poate fi un exemplu bun de urmat de către toți cei doresc să realizeze ceva, indiferent de aptitudinile sau abilitățile pe care le au. Alături de susținerea părinților, încurajată de profesorii cu care lucrează, Cătălina studiază, învață, muncește foarte mult pentru asemenea rezultate fabuloase. Un munte de talent, perseverență, descoperire, autodescoperire și multă dorință de autodepășire. Dacă ea a putut și poate, în continuare, sunt absolut convinsă că și alții pot.
Curaj și încredere în forțele proprii, vă urez tuturor, și nu uitați: Urmați-vă visele și transformați-le în realitate!

Prof. MAGDA BĂCESCU

URSULEŢUL

Ursuleţul meu iubit
Este tare fericit.
Astăzi ziua şi-a serbat
Şi cu drag, noi i-am urat.

La mulţi ani! Să ne trăieşti!
Mult noroc să împlineşti,
Bucurii să ne aduci,
Spuse dragul Moş Arici.

La mulţi ani! Prieten drag,
Ţi-am adus în dar, şirag,
Şirag roşu de mărgele
De la Pisi din Vâlcele.

La mulţi ani! Spuse şi Riţa
Am venit cu veveriţa,
Veveriţa roşcovană,
Care e mare soprană.

Toţi îţi vom cânta în cor
Vom mânca tortul de zor,
Şi la anul vom veni
Casa ţi-o vom veseli.

Ursuleţul meu iubit
A fost foarte obosit.
Cadouri multe a primit
Şi pe loc a adormit.

O ZI DE VARĂ

Este vară. Albinele muncesc de zor. Un trântor s-a pus pe o floare şi a adormit.
O albină îl trezeşte din somn şi îi spune:
– Scuză-mă, dar vreau să polenizez această floare!
– Nu vreau să mă dau! Spuse trântorul.
Vreau să îmi dai găleata cu miere!
– Nu ţi-o dau!
– Ba da, ai să mi-o dai, chiar acum! Şi trase găleata din mâna albinei.
Mierea se împrăştie pe jos, iar albina începu să plângă.
Regina albinelor văzu ce se petrece şi chemă în ajutor toate albinele.
Împreună au reuşit să îl alunge pe trântor din câmpie şi să trăiască fericite până la adânci bătrâneţi.

LA ARAT

A sosit primăvara.
Razele călduţe ale soarelui se revarsă peste întreaga natură. Gâzele mărunte şi colorate se trezesc parcă atinse de o mângâiere caldă. Rândunelele ciripesc neobosit pe ramuri. Pajiştea verde este plină de flori. Ioana se bucura de parfumul suav şi îmbietor al florilor de cais.
O adiere lină de primăvară o face pe Ioana să privească spre bunicul său.
– Ce miros de pământ reavăn!
Bunicul ieşise cu tractorul la arat.
Cât de minunată este primăvara!

Citarea se poate face în limita a 300 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral articolele purtătoare de Drepturi de Autor din cadrul IndependentaRomana.ro sau al revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ fără acordul Fundaţiei literar-istorice "Stoika". Pentru mai multe detalii, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Recomandări

ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR. 71 – BUCUREȘTI

Școala Gimnazială nr 71 este o instituție educațională cu un vechi trecut, palmares didactic, parte …

STANCU ANDRA GEORGIANA „Pasiunea mea este să joc teatru”

S-a născut la data de 24.06.2005 în Bucureşti şi este elevă în clasa a VIII-a …







Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Toate informaţiile şi articolele publicate pe acest site de către colaboratorii şi partenerii revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ şi ai Fundaţiei literar-istorice "Stoika" sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui site sunt interzise. (vezi secţiunea TERMENI ȘI CONDIȚII). Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ATENȚIE! Postaţi pe propria raspundere! Vă rugăm să comentaţi la obiect, legat de conţinutul prezentat in material. Inainte de a posta, citiţi regulamentul. Ne rezervăm dreptul de a şterge comentariile utilizatorilor care nu intrunesc regulile de conţinut prevăzute la capitolul TERMENI SI CONDIȚII. Site-ul IndependentaRomana.ro nu răspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.




Te-ar mai putea interesa şi articole din: