LUMEA ALL’S CHOIR – O MIE ȘI UNA DE EMOȚII,
O SINGURĂ SEMNĂTURĂ
La început a fost…vocea! Apoi, prietenia. Aceasta a adunat în 2013 mai multe voci în jurul unui om cu o idee: Alin Horia Mânzat.
Vocile ALL’S CHOIR aparțin cântăreților de operă, membri ai ansamblurilor corale ale Operei Naționale și ale Filarmonicii „George Enescu” din București, cu experiență artistică internațională în țări precum Marea Britanie, Elveția, Grecia, Ungaria, Spania, Olanda, Belgia, Israel, Coreea de Sud, Japonia,Thailanda.
Imaginati-vă că fiecare voce din ALL’S CHOIR este ca un sipet plin cu comori: armonice, nuanțe, pauze expresive, accente etc. Vocile ALL’S CHOIR se desprind pe rând din mijlocul grupului și pășesc la rampă, pentru că fiecare are momentul său de excelență când devine solist.
ALL’S CHOIR CÂNTĂ PENTRU TOȚI!
Susținem accesibilitatea muzicii, capacitatea ei de a aduce bucurie într-o lume agitată și dizarmonică, pe scene artistice consacrate sau în spații neconvenționale. Repertoriul nostru cuprinde genuri muzicale diverse: coruri celebre din opere și operete, cântece medievale, adaptări corale la hituri pop-rock și muzica popoarelor. Prezența noastră pe scenă îmbină muzica și dansul, sunetul și imaginea, într-un spectacol dinamic.
În 2013, proaspăt înființata Asociație SmartArt începea să realizeze spectacole cu Compania ALL’S CHOIR & BALLET. În octombrie, am debutat la Constanța cu spectacolul Harta lumii pe portativ în Festivalul Internațional al Muzicii și Dansului de la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”.
Am continuat în noiembrie, la București, cu spectacolul Click pe voci – Muzica lumii pe Bulevard din cadrul programului „Seri de Muzică și Poezie” de la Teatrul Nottara. De atunci, Brașov, Buzău, Tulcea, Deva, Craiova, Ploiești, Cluj-Napoca, Focșani, Arad, Râmnicu Vâlcea, Câmpina sunt doar câteva repere pe harta străbătută cu bucurie de artiștii noștri.
Conceptul acestor spectacole asociază teatrul cu muzica și dansul. Membrii ALL’S CHOIR joacă teatru, cântă și dansează în același timp. Lor li se alătură dansatorii profesioniști ai companiei noastre.
Invitații ALL’S CHOIR au adăugat în timp prestanță și culoare spectacolelor. Au fost alături de noi: Daniela Vlădescu, Wladimir Pezantes și Liviu Indricău. Mai apoi, Anca Sigartău, Emy Drăgoi cu orchestra lui, Trupa Hara au fost parteneri în proiecte muzicale diverse, de la Ierburi de leac la Ateneul Român, premiera muzicală a Feliciei Donceanu, compozitoarea noastră contemporană, la Magic Național și Caravana Christmas Jazz la Teatrul Național și în turneu cu Emy Drăgoi și actorii TNB în 2017.
Harta lumii pe portativ în 2013, My Fair Lady în 2014 și S-au furat poveștile! în 2015 – un scenariu muzical original dedicat copiilor, La Paris Monșer! în 2016, teatru muzical cu parfum interblic, sunt doar câteva exemple de reușită artistică, premiere pe scene precum cea de la Opera Comică din București și Opera Națională din Constanța și Craiova, încununate în 2018 de invitația de a cânta pe scena Operei Naționale din București în Concertul Extraordinar dedicat Culturii Române.
Asociația SmartArt a imaginat și concerte dedicate tinerilor artiști, elevi la școlile de muzică; de asemenea, a contribuit la punerea în valoare a patrimoniului arhitectural al unor edificii precum Palatul Mogoșoaia și Palatul Noblesse, prin recitaluri și serate tematice, de la Baroc la Belle Epoque.
Orașul București la Centenar ne-a prilejuit colaborarea cu artistul Zoltan Lorencz, la vernisajul căruia am contribuit și noi, cu un fragment din spectacolul La Paris Monșer!, la sfârșitul lunii ianuarie, la Teatrul de Revistă „Constantin Tănase” – Bucureștiul de azi, Micul Paris de ieri, expoziție care vă așteaptă încă în foaierul teatrului.
Asociația SmartArt pledează pentru demnitatea și înmulțirea talentului artiștilor, într-o lume care are nevoie vitală de armonie, dăruire, pasiune și frumos autentic.
LIGIA NECULA
Citarea se poate face în limita a 300 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral articolele purtătoare de Drepturi de Autor din cadrul IndependentaRomana.ro sau al revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ fără acordul Fundaţiei literar-istorice "Stoika". Pentru mai multe detalii, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro