Moto: Când ai încetat să mai fiicopil, ai murit de mult. (Constantin Brâncuși)
De când am început să colecționez? De când mă știu! Ca orice copil de la o vârstă fragedă am început să colecționez obiecte, cărți poștale, cărți, unele s-au pierdut în timp. Prima colecție a fost cu Eminescu, se întâmpla în vara anului 1965, când la finalul anului școlar am fost premiat cu premiul I și am primit mai multe cărți, printre care și Viața lui Mihai Eminescu de George Călinescu. În vacanța de vară am citit cartea și m-am atașat de geniul poeziei românești, pentru că aveam aceeași copilărie…
Fiind băiet păduri cutreieram. Am adunat în timp peste 1.000 de volume cărți cu și despre Eminescu. Cărți poștale, timbre, emisiuni filatelice, ilustrate Salmen care au circulat la începutul anilor 1900. Colecția s-a îmbogățit cu medalii, plachete și insigne. Din copilărie mi-a plăcut fotbalul, așa că în timpul studiilor liceale am început să colecționez insigne cu însemnele cluburilor de fotbal și a federațiilor din România și alte țări. Insigne din campionate europene și din lume. Cărți poștale vechi și noi cu stadioanele din țară și din lume. Echipa Dinamo București cu jucători și evenimente, insigne, medalii, stadioane și toată perioada campionatelor.
Și pentru că iubesc istoria poporului român, l-am ales drept simbol de conducător demn pe Ștefan cel Mare și Sfânt, temă destul de consistentă care cuprinde volume de carte cu și despre Ștefan cel Mare. Aici fiind cărți poștale vechi și noi cu mănăstirile și bisericile ctitorite de Marele Voievod cu statuile sale din toată țara, cu cetățile și portretele sale, de asemeni insigne, plachete și medalii. Fac parte din asociații și cluburi ale colecționarilor.
Sunt membru fondator a Asociației Colecționarilor de insigne din România – ACIR. Membru fondator al Clubului Colecționarilor Mihai Eminescu din Botoșani, membru Clubului Numismatic M. Eminescu de pe lângă Cercul Militar Național din București. Am participat la multe expoziții naționale organizate în Petroșani, Târgu Secuiesc, Botoșani, Iași, Oradea, Deva, București, unde am fost recompensat cu diplome și plachete.
Am primit împreună cu soția mea Iacob Ana medalia Teiul de argint la Botoșani. Premiul și placheta Floarea de colț de la A.C.I.R. și Premiul Eminescu Ziaristul dat de Uniunea Ziariștilor profesioniști din România. Premiul Pana de aur 1 , 2 și 3 primite de la Cercul Militar Național.
Mihai Iacob
Citarea se poate face în limita a 300 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral articolele purtătoare de Drepturi de Autor din cadrul IndependentaRomana.ro sau al revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ fără acordul Fundaţiei literar-istorice "Stoika". Pentru mai multe detalii, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro