ACASĂ / ARTICOLE / CĂLĂTORI PRIN UNIVERS / PĂDUREA HORIA-BACIU DIN ARDEAL, O REALITATE…

PĂDUREA HORIA-BACIU DIN ARDEAL, O REALITATE…

PĂDUREA HORIA-BACIU
DIN ARDEAL, O REALITATE…

Pădurea Horia-Baciu se află la vestul municipiului Cluj-Napoca şi se întinde pe o suprafaţă de circa 300 de hectare.
Este locul în care s-au înregistrat foarte multe fenomene ciudate, despre care localnicii ştiau din moşi strămoşi.
În anul 1968, Pădurea Baciu a devenit cunoscută în toată lumea, aici fiind fotografiat, pentru prima dată în România, primul OZN, de către Emil Barnea. Pozele au fost recunoscute drept cele mai clare imagini din toată lumea, fiind preluate de reviste şi cărţi de specialitate, iar în anul 1977 au fost prezentate de către profesorul C. S. Vankevizicky în cadrul Congresului internaţional de ozenologie din Acapulco. Emil Barnea a apucat să vadă ceea ce părea un OZN care survola la viteză mică Pădurea Baciu, fără să scoată niciun sunet. Straniul aparat zburător a început să strălucească brusc, făcând în aer o manevră de răsturnare şi, fără veste, OZN-ul a accelerat spre cer într-o direcţie oblică. Florin Gheorghiţă şi Ion Hobana, prestigioşi ufologi români, i-au confirmat autenticitatea fotografiilor. În Pădurea Baciu au mai fost filmate şi fotografiate diferite manifestări sub formă de cercuri, cilindri, conuri, piramide, sfere ce apăreau, din senin, pe cer.
Persoanele ce au pătruns în Pădurea Baciu descriu trăirea unor senzaţii ciudate: dureri foarte mari de cap, arsuri, senzaţie de sete şi leşin, greţuri, nelinişti, impresia că mii de ochi îi privesc duşmănoşi. Apoi, apar tot felul de umbre, fantome, atât ziua cât şi noaptea, putând fi, uneori, fotografiate. În pozele de familie, realizate de turişti, se pot vedea diferite siluete înghesuite ce apar atunci când fotografiile sunt developate. Unele imagini sunt mai înceţoşate, altele clare.
Cercetători din ţară şi străinătate nu au putut da o explicaţie ştiinţifică fenomenelor ce au loc în Pădurea Baciu, părerile fiind diferite: specialiştii în parapsihologie spun că aici ar fi o poartă interdimensională prin care spiritele pot pătrunde în dimensiunea planetei noastre, iar specialiştii în ştiinţele ezoterice afirmă despre pădure că ar fi o zonă intermediară asemănătoare Purgatoriului lui Dante, nu portal între planul teluric şi cel astral, unde sufletele şi-ar aştepta judecata de apoi.
Aşadar, Pădurea Baciu ar putea fi considerată cel mai misterios loc din România, localnicii ferindu-se de ea ca de un loc rău, unde se întâmplă lucruri peste puterea de înţelegere a omului obişnuit.
Cel care a întreprins o adevărată muncă de pionierat în studiul fenomenelor paranormale din Pădurea Baciu a fost biologul Alexandru Sift (1936 – 1993). Profesorul Sift, în decada anilor 1950, a făcut numeroase călătorii în pădure, observând fiecare fenomen, fiecare „umbră” şi izbutind să fotografieze chiar şi pe cele ce nu se vedeau cu ochiul liber. Începând cu anul 1960, alţi cercetători i-au preluat studiile şi au continuat cercetările. În Pădurea Baciu au loc manifestări ale unor anomalii magnetice, fluctuaţii ale câmpului electromagnetic, emisii infrasunet. Printre cele mai şocante manifestări se numără şi urmele fără explicaţie care apar pe pământ, zăpadă sau iarbă, direct sub ochii privitorilor. Şi natura înconjurătoare suferă
efecte ciudate manifestate asupra vegetaţiei, care prezintă forme de deshidratare, arsuri, necroze ale tulpinilor şi frunzelor
din anumite zone.
Nicăieri în lume nu a fost identificată o zonă cu astfel de caracteristici şi atât de numeroase. Apariţiile care produc cele mai mari temeri vizitatorilor sunt cele umanoide, translucide, de culoare albă. Există pe mapamond şi alte locuri cu manifestări asemănătoare: Deşertul Majave, Golful Breeze din Statele Unite, La Spezia – Arenzano din Italia, Valea Hessdalen din Norvegia, Bela Horizonte din Brazilia, Muntele Kailash din Tibet.
Conferenţiarul universitar Adrian Pătruţ, din cadrul Facultăţii de Chimie a Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, se numără printre cei care au studiat manifestările din zonă. După 32 de ani de cercetări, Pătruţ susţine că în Pădurea Baciu are loc un fenomen de natură necunoscută, care interacţionează cu mintea umană pentru a se manifesta în realitatea fizică, iar fenomenele paranormale existente ar afecta sănătatea martorilor. Potrivit specialistului în fenomene paranormale, manifestările cele mai caracteristice sunt aşa-numitele aeroforme. Spune cercetătorul: „Cele mai spectaculoase sunt probabil aeroformele de tip OZN, proto-OZN sau cvasi-OZN, care ocupă un loc particular. Prezenţa OZN-urilor invizibile, mult mai numeroase decât cele vizibile, reprezintă o premieră mondială”. Pătruţ spune că manifestările de aici fac parte din categoria celor „moi”, care încă nu pot fi explicate pe cale ştiinţifică. Profesorul clujean crede că tot ce se întâmplă aici se datorează faptului că Pădurea Baciu se situează în zona unei falii cu stres seismic, a unor roci cu proprietăţi geomagnetice inversate, dar şi a unui „stres social”, o regiune miraculoasă în care normalul şi paranormalul se confundă, iar convenţionalul şi neconvenţionalul nu se mai pot diferenţia.
El a concluzionat că în urma studierii fenomenelor neobişnuite în natură există două seturi de legi: un set de legi generale, normale (legile cunoscute ale fizicii) care acţionează la scară mare şi permanent ş i generează fenomene normale şi un set de legi anormale, speciale, care sunt discrete şi acţionează la scară mică (local), pe durată scurtă, acestea generând fenomene anormale (anomalii), fenomene neconvenţionale.

Citarea se poate face în limita a 300 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral articolele purtătoare de Drepturi de Autor din cadrul IndependentaRomana.ro sau al revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ fără acordul Fundaţiei literar-istorice "Stoika". Pentru mai multe detalii, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Recomandări

Speologul Cristian Lascu are acasă o „Colibă Cucuteniană”

Chiar dacă nu este o „afacere” rentabilă, crearea unui muzeu sau al unui spațiu expozițional …

Omul și universul

Când a început totul? Pornim de la câteva din reflexiile după o călătorie în Asia …







Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Toate informaţiile şi articolele publicate pe acest site de către colaboratorii şi partenerii revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ şi ai Fundaţiei literar-istorice "Stoika" sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui site sunt interzise. (vezi secţiunea TERMENI ȘI CONDIȚII). Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ATENȚIE! Postaţi pe propria raspundere! Vă rugăm să comentaţi la obiect, legat de conţinutul prezentat in material. Inainte de a posta, citiţi regulamentul. Ne rezervăm dreptul de a şterge comentariile utilizatorilor care nu intrunesc regulile de conţinut prevăzute la capitolul TERMENI SI CONDIȚII. Site-ul IndependentaRomana.ro nu răspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.




Te-ar mai putea interesa şi articole din: