ACASĂ / ARTICOLE / LA ÎNCEPUT DE DRUM - ȘCOALA AZI / ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR. 71 – BUCUREȘTI

ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR. 71 – BUCUREȘTI

Școala Gimnazială nr 71 este o instituție educațională cu un vechi trecut, palmares didactic, parte integrantă al sistemului educațional al Municipiului București. Școala este așezată pe Calea Moșilor la nr. 148, sector 2, în plin centru cultural istoric.

Mediator școlar, BAN MARILENA


Unitatea de învățământ face parte din rețeaua școlilor cu mare tradiție, fiind continuatoarea școlii de băieți nr 1, Mântuleasa care l-a avut elev pe Mircea Eliade, istoric al religiilor, scriitor de ficțiune, filosof și profesor de înalt renume, baritonul David Ohanessian, Nicolae Preda și Alexandru Preda, băieții scriitorului Marin Preda, Ioana Vulpescu, fiica lui Romulus și Ileana Vulpescu, Horia Roman Patapievici, Ionuț Dolănescu. Elevii școlii sunt educați de cadre didactice bine pregătite profesional, cu o vastă și diversificată experiență în domeniul educațional.În programul educațional avem atât activități curriculare incluse în metodologia planului național de învățământ cât și extrașcolare.

Toate activitățile au rolul de a forma complet și compex tânărul de mâine, noul cetățean al acestei țări. Ne bazăm pe o educație performantă la nivelul celei europene.

Școala a fost și este participantă în diverse proiecte naționale și internaționale cum ar fi: ERASMUS +, Culori pentru pace, festivaluri de creație literară Nichita Stănescu, concurs literar de poezie religioasă, Flori pe cununa de spini, competiții sportive de șah, proiecte antiviolență, nutriționiste, sanitare, culturale.

Creațiile literare ale elevilor au fost publicate în diferite volume de versuri alături de mari poeți și scriitori români și basarabeni. Toate aceste proiecte de – a lungul timpului au avut ca obiective soluții inovative și au vizat oportunități pentru asigurarea accesului participării și succesului școlar în învățământ. Elevii au fost și sunt motivați și antrenați în diverse concursuri școlare, simpozioane și olimpiade școlare. Școala totodată este una dintre puținele instituții educaționale care are programul A Doua Șansă – alternativa educațională de finalizare a cursurilor gimnaziale și totodată deține și posibilitatea absolvirii cursurilor prin programul de învățământ FR. Limbile străine studiate în școală sunt engleza și franceza.

Școala dispune de o bază materială, informațional tehnologică foarte avansată. Elevii beneficiază de sală de sport, sală pentru festivități, laborator de informatică, fiecare sală de curs este dotată cu aparatură video- proiectare. Siguranța elevilor în unitatea de învățământ este asigurată atât de personal specializat cât și de un sistem performant de supraveghere.

Activitatea culturală realizată în colaborare cu fu ndația literar – istorică Stoika în data de 21. 01.2020 – activitate care a avut ca temă sărbătorirea zilei de 24 IANUARIE

1859. Activitatea a fost o adevărată lecție de istorie care a avut ca scop sărbătorirea a 161 de ani de la „ Mica Unire”, înfăptuită în timpul domniei lui Alexandru Ioan Cuza, act de mare importanță și premergător visului de unire al românilor – unirea cea mare din anul 1918.

Mulțumim invitaților de seamă care au împărtășit prin cuvinte istorice, aspecte, conjuncturi politice care au determinat săvârșirea unirii celor două principate: Moldova și Țara Românescă. Invitații, foarte apreciați de elevi au fost: domnul Florian Laurențiu Stoica, președinte Fundația Literar-Istorică „Stoika”, secretarul literar de la „Independența Română – Independența prin cultură”, doamna Doina Bârcă, istoricul Viorel Speteanu, profesorul de istorie, Mateiu Ștefan, dar și actrița Doina Ghițescu, care a susținut un frumos program artistic.

Au fost vii și emoționante momente care vor dăinui în mintea și inima elevilor noștri. Totodată mulțumim pentru revistele și cărțile oferite elevilor de editura „Laurent”, aparținând Fundației precum și cele oferite de către doamna Doina Ghițescu.

Citarea se poate face în limita a 300 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral articolele purtătoare de Drepturi de Autor din cadrul IndependentaRomana.ro sau al revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ fără acordul Fundaţiei literar-istorice "Stoika". Pentru mai multe detalii, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Recomandări

STANCU ANDRA GEORGIANA „Pasiunea mea este să joc teatru”

S-a născut la data de 24.06.2005 în Bucureşti şi este elevă în clasa a VIII-a …

HORIA MIHAI DANCIU „Un elev cu o imaginație bogată”

S-a născut în 2 iunie 2010 în București, are 9 ani și este elev în …







Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Toate informaţiile şi articolele publicate pe acest site de către colaboratorii şi partenerii revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ şi ai Fundaţiei literar-istorice "Stoika" sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui site sunt interzise. (vezi secţiunea TERMENI ȘI CONDIȚII). Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ATENȚIE! Postaţi pe propria raspundere! Vă rugăm să comentaţi la obiect, legat de conţinutul prezentat in material. Inainte de a posta, citiţi regulamentul. Ne rezervăm dreptul de a şterge comentariile utilizatorilor care nu intrunesc regulile de conţinut prevăzute la capitolul TERMENI SI CONDIȚII. Site-ul IndependentaRomana.ro nu răspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.




Te-ar mai putea interesa şi articole din: