ACASĂ / ARTICOLE / FUNDAȚII - ASOCIAȚII / SinVi – FUNDAŢIA SINERGII PENTRU VIITOR

SinVi – FUNDAŢIA SINERGII PENTRU VIITOR

SinVi – FUNDAŢIA SINERGII
PENTRU VIITOR

 

Fundaţia Sinergii pentru viitor („SinVi”) este un ONG fondat în 2005 care îşi propune îmbunătăţirea accesului copiilor la educaţie. Proiectul a început mai demult, pornind de la o grădiniţă germană, însă în ultimii ani a urmărit dezvoltarea activităţilor care să aibă impact asupra întregii comunităţi în domenii precum: social, voluntariat, mediu şi antreprenoriat. Aşadar, „SinVi” a luat naştere din dorinţa de a fi un factor al schimbării în bine al societăţii.
Misiunea Fundaţiei este aceea de a inspira alţi oameni prin puterea exemplului propriu şi contribuind astfel la conştientizarea nevoii unui sector ONG cât mai puternic, care să colaboreze cu sectorul privat pentru dezvoltarea unui viitor mai bun pentru copii, într-un mediu cât mai curat şi într-o ţară cu mai puţine probleme sociale. În acest sens, Fundaţia ajută copiii din categoriile defavorizate să aibă acces la educaţie, completând eforturile instituţiilor statului în această direcţie. „SinVi” promovează valori precum integritatea, spiritul de echipă, iniţiativa, compasiunea, spiritul pozitiv, perseverenţa.
Printre proiectele fundaţiei se numără şi Şcoala de vară, care a început în anul 2015 şi de atunci îşi deschide porţile în luna iulie pentru copiii începând cu ciclul primar până la liceu, oferind, pe lângă buna dispoziţie şi învăţătură, o masă caldă.
Un alt proiect a fost „Copiii explorează Bucureştiul, pas cu pas”, desfăşurat în vara anului 2014 în colaborare cu Asociaţia Letca Nouă – Aşezământul Social Sf. Arhanghei Mihail şi Gavril, ocazie cu care copiii au putut vizita multiple atracţii specifice Capitalei, dar şi să participe la numeroase ateliere de dezvoltare personală. În prezent, Fundaţia are în derulare mai multe proiecte, precum „SinVi Wings”, „Ateliere de SinVi Cultură”, „Zile tematice”, „Meditaţii Voluntariat”, îmbinând utilul cu plăcutul, astfel încât copiii să beneficieze de îndrumare într-un mod distractiv.
Dintre activităţile amintite, merită evidenţiată munca de 7 zile şi 3 ore a voluntarei Rebeca, ea realizând, cu răbdare, o hartă din carton desenată cu cerculeţe, înflorituri şi alte semne. Deoarece munca sa a fost impresionantă, fundaţia o va susţine în dezvoltarea pasiunii ei, inclusiv prin organizarea unei expoziţii.
De asemenea, Fundaţia a fost la Târgovişte şi a strâns darurile oferite de copiii şcolilor „Mihai Viteazul” şi „Tudor Vladimirescu” în cadrul campaniei „Bucurie la cutie”. Cu toţii au fost impresionaţi de cele peste 200 de cutii şi pachete oferite din inimă, de zâmbetele şi veselia copiilor care i-au întâmpinat pe reprezentanţii fundaţiei cu cântece dar şi de susţinerea oferită de corpul profesoral care s-a implicat în desfăşurarea acestei campanii pentru a le aduce o bucurie elevilor şcolii din Gheboaia.
Un alt proiect în derulare, menţionat anterior, se numeşte „Atelierele de SinViCultură” şi îşi propune să înceapă unele cursuri pe o perioadă mai lungă de timp cu scopul de a îmbunătăţi anumite abilităţi precum: lucrul pe calculator în aplicaţiile Microsoft Office, vorbirea în public şi altele.

DOINA BÂRCĂ




Citarea se poate face în limita a 300 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral articolele purtătoare de Drepturi de Autor din cadrul IndependentaRomana.ro sau al revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ fără acordul Fundaţiei literar-istorice "Stoika". Pentru mai multe detalii, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Recomandări

Asociația națională a cadrelor militare în rezervă și retragere „Alexandru Ioan Cuza” – Filiala județeană Giurgiu „Mircea cel Bătrân”

S-a scris și se va mai scrie despre organizațiile n o n g u v …

Asociația “AGATA“ – o punte de legătură între tineri și seniori

Asociația “AGATA” se constituie potrivit Ordonanței Guvernului nr.26/2000 modificată și completată cf. Legii nr.246/18.07.2005 și …







Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Toate informaţiile şi articolele publicate pe acest site de către colaboratorii şi partenerii revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ şi ai Fundaţiei literar-istorice "Stoika" sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui site sunt interzise. (vezi secţiunea TERMENI ȘI CONDIȚII). Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ATENȚIE! Postaţi pe propria raspundere! Vă rugăm să comentaţi la obiect, legat de conţinutul prezentat in material. Inainte de a posta, citiţi regulamentul. Ne rezervăm dreptul de a şterge comentariile utilizatorilor care nu intrunesc regulile de conţinut prevăzute la capitolul TERMENI SI CONDIȚII. Site-ul IndependentaRomana.ro nu răspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.




Te-ar mai putea interesa şi articole din: