ACASĂ / ARTICOLE / ȘTIRI - INFORMAȚII - EVENIMENTE / ȘTIRI… INFORMAȚII… EVENIMENTE…

ȘTIRI… INFORMAȚII… EVENIMENTE…

1 martie 1898 – S-a născut istoricul și arheologul Constantin Daicoviciu, membru al Academiei Române (m. 1973) 5 martie 1902 – Se adoptă „Legea pentru organizarea meseriilor”, cunoscută sub numele de Legea Missir, ea intrând în vigoare la 13.09.1902.
5 martie 1946 – Winston Churchill declara, la Fulton (Missouri), că de la Stettin, din Marea Baltică, până la Trieste, din Marea Adriatică, o cortină de fier a coborât, traversând continentul european, începutul „războiului rece”.

10 martie 1871 – Față de continuarea manifestărilor antigermane, Carol I convoacă guvernul și ia hotărârea de a părăsi țara chiar a doua zi. Renunță la ideea abdicării cu condiția constituirii unui guvern care să obțină votarea bugetului și să rezolve problema concesionării căilor ferate. Guvernul liberal condus de Ion Ghica demisionează. Lascăr Catargiu își ia răspunderea noului guvern.

13 martie 1887 – S-a născut generalul Gheorghe Mihail. Militar de carieră, s-a remarcat mai ales în luptele desfășurate pe teritoriul României în perioada augustseptembrie 1944 (m. 1982)

 

 

 

 

 

 

15 martie 1985 – Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilor, stabilită printr-o rezoluție a Adunării Generale a ONU, intitulată „Principiile directoare pentru protecția consumatorilor”. Marcată pentru prima oară în România în 1991. 19 martie 1851 – Domnitorul Barbu Știrbei a aprobat înființarea „Pensionatului Domnesc de fete” (ulterior Școala Centrală). Piatra de temelie a edificiului a fost pusă abia la 20.11.1852 23 martie 1847 – Un incendiu uriaș distruge o cincime din orașul București
24 martie 1714 – În urma conflictului dintre Constantin Brâncoveanu și boierii Cantacuzini, domnul, reclamat la Poartă, este mazilit. Fiul stolnicului Constantin Cantacuzino, Ștefan, capătă domnia.

Citarea se poate face în limita a 300 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral articolele purtătoare de Drepturi de Autor din cadrul IndependentaRomana.ro sau al revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ fără acordul Fundaţiei literar-istorice "Stoika". Pentru mai multe detalii, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Recomandări

știri | informații | evenimente

18 ianuarie 1847 Franz Liszt concertează la Iași, în casa vistiernicului Alecu Balș, unde face …

știri | informații | evenimente

24 noiembrie 1796 s-a născut la Mediaș învățătorul sas Stephan Ludwig Roth, participant la Revoluția …







Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Toate informaţiile şi articolele publicate pe acest site de către colaboratorii şi partenerii revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ şi ai Fundaţiei literar-istorice "Stoika" sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui site sunt interzise. (vezi secţiunea TERMENI ȘI CONDIȚII). Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ATENȚIE! Postaţi pe propria raspundere! Vă rugăm să comentaţi la obiect, legat de conţinutul prezentat in material. Inainte de a posta, citiţi regulamentul. Ne rezervăm dreptul de a şterge comentariile utilizatorilor care nu intrunesc regulile de conţinut prevăzute la capitolul TERMENI SI CONDIȚII. Site-ul IndependentaRomana.ro nu răspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.




Te-ar mai putea interesa şi articole din: