1 februarie
1912 – A apărut la Iași, revista „Însemnări literare”, sub direcția lui M. Sadoveanu și a lui G. Topârceanu
1943 – S-a născut scriitorul Nicolae Breban, colaborează la „Gazeta Literară”, „Contemporanul”, „Luceafărul” etc.
1998 – Intră în vigoare Convenția europeană pentru protecția minorităților naționale.
2 Februarie
1868 – S-a născut filosoful și psihologul Constantin Rădulescu Motru, membru și președinte al Academiei Române
1889 – În fața teatrului Național București sunt instalate primele două lămpi electrice, pentru iluminatul public.
5 februarie
1872 – S-a născut pictorul Octav Băncilă (m.3.04.1944)
6 Februarie
1857 – Apare, la București, ziarul unionist „Concordia”, care în același an, își schimbă denumirea în „Românul” (director CA Rosetti). Ziarul era purtătorul de cuvânt al liberalilor radicali.
10 Februarie
1945 – Frontul Plugarilor, partidul lui Petru Groza, lansează o chemare către țărani prin care aceștia erau chemați să treacă la împărțirea pământului moșierilor, asigurând că guvernul FND” va consfinți prin lege lucrările de confiscare a moșiilor și de împroprietărire a țăranilor”.
1924– Legea persoanelor juridice preciza condițiile care se cereau îndeplinite de o organizație spre a obține calitatea de persoană juridică. Prin această lege, s-a creat cadrul juridic pentru dizolvarea unor organizații politice antinaționale.
Citarea se poate face în limita a 300 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral articolele purtătoare de Drepturi de Autor din cadrul IndependentaRomana.ro sau al revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ fără acordul Fundaţiei literar-istorice "Stoika". Pentru mai multe detalii, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro